設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: sharkpigyu

[音響配件] 餵左三粒Infinity 3比金仔吔

銀級玩家

76-FC 黑鑽石勲章

好重手喎
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-10 06:12
未呀!!我唔係好熟呀!!可否講解下比小弟?

講下你條線係咩線,係咩英頭﹖

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2014-12-10 09:34
講下你條線係咩線,係咩英頭﹖

460係用cardas golden reference 咩頭我唔肯定 要返屋企check下 550就用sine othello
ching請睇相!!
LG 65 E6P
Marantz 8802a
Lexicon RX-7
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
Focal Diablo & CC1008be
KEF T301 E301
MA RX-FX
Velodyne DD12+

黃金玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-10 09:59
460係用cardas golden reference 咩頭我唔肯定 要返屋企check下 550就用sine othello
ching請睇相!!
(Pos ...

睇官網寫個wall plug(即英頭)已經係冷凍處理咗
"Extra-thick gold-plated wall plug and IEC Plug with -196 °C cryogenic treatment"
所以係我就唔搞喇,買古河成本唔平架,有錢呢買多幾條fuse或其他配件好過
cardas golden reference就要你影嚟睇睇

專業玩家

我部 E-460 一返來個英插就比我飛屎了.....
Accuphase E-460
Violectric DAC V800
祖國唱盤+DL103R
WAV
ProAc Response 1SC FE+ ISO Acoustics
TAOC ASR2

星級玩家

玩電有屎冇著數

星級玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-10 06:12
未呀!!我唔係好熟呀!!可否講解下比小弟?

其實小弟了解不是太深之不過你可以搵條線換個古河銠頭或用ATLAS銠都可以
腳係鍍左銠D聲會比普通頭出來的聲華麗多D高音開揚D, 但有D人唔LIKE我估都係睇用咩野機夾
而小弟手上的金仔機並無用原裝金仔線, D線係之前用開的HEIMDAIL2同VALHALLA轉晒銠頭 一條插550一條插460
的確係好過普通頭的, D聲即時聽得出分別唔會駛錯錢啊
CHING不妨試下反正英式要搞頭同FUSE架啦
http://www.furutech.com/products/power-connectors/uk-connectors/

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
flight + 9 + 9

查看全部評分

Cambridge 751R 752BD Lexicon ZX7 Vlodyne spl1000
Accuphase E460 DP550 ProAc 20R Center C KEF Q800d
LG 65LA9700 MTV8000

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

jeffmao 發表於 2014-12-10 16:46
其實小弟了解不是太深之不過你可以搵條線換個古河銠頭或用ATLAS銠都可以
腳係鍍左銠D聲會比普通頭出來的 ...

唔該曬jeffmao ching詳細的答覆!!等我比啲心機研究下!!
LG 65 E6P
Marantz 8802a
Lexicon RX-7
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
Focal Diablo & CC1008be
KEF T301 E301
MA RX-FX
Velodyne DD12+

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

jeffmao 發表於 2014-12-10 16:46
腳係鍍左銠D聲會比普通頭出來的 ...

小弟用$330古河镀老(那插)己经聽得出好大分别
不過唔係用响金仔!
都係C兄果句有D人唔like!
Cocktail Audio x40   Acoustic Revive 8800
oppo sonica
audia flight 3
LYNGDORF SDA2400   Tunami Terzo XX V2
Elac Bs 243    243.3     Inakustik Ls-603 Oyaide TUNAMI ll SP-Y  v2

黃金玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-11 08:22
唔該曬jeffmao ching詳細的答覆!!等我比啲心機研究下!!
(Post76 Android 手機版送出) ...

等我有錢有買返條IP3比較下先