設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[音響配件] 餵左三粒Infinity 3比金仔吔

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
見金仔煲左都有一段時間 係時候比啲補品佢 希望可以發揮再好啲! 首先第一粒比個拖板先 希望可以過濾一些好電比一部份器材 感覺係有少少進步 但唔係我想像中甘大!第二粒就比部DP-550 急不及待拎隻我最愛張學友雪狼湖聽下先 Wo wo wo 終於feel到呢粒fuse威力 成個音場 動態明顯好左!!無換錯你!!聽到“愛是永恆” 我成個小廳比學友把聲牢牢甘包圍住 正!!好 到第三粒啦 無理由剩係比部550食甘獨食架嘛 我驚460會嬲左我 好 吔啦你460 好 再開返同一首歌 今次連力水 層次都好左 好鬼正呢粒fuse 換隻大棚野cd聽下先 整隻魔盜王soundtrack 好震撼慨交響樂呀!!
R300我待你算不簿 係你有生之年 我會盡力谷到你最行 我要係你走個日 带著無撼地離開!!
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 7威望 +80 金錢 +80 收起 理由
mchan6 + 10 + 10
keke323 + 10 + 10 超正!
ykluk + 20 + 20 精彩報告
angllewave + 10 + 10 絕對認同
plnl88 + 10 + 10 精彩報告
HenryHou1 + 10 + 10 精彩報告
momolee + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

LG 65 E6P
Marantz 8802a
Lexicon RX-7
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
Focal Diablo & CC1008be
KEF T301 E301
MA RX-FX
Velodyne DD12+

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

粒ip3加入機裡面?

黑鑽玩家

pclai2000 發表於 2014-12-9 20:35
粒ip3加入機裡面?

唔係呀 換左係電源線度 我本身想換係金仔裏面 但始終未過保 加上我無乜信心 技術係有限公司! 但我估唔到放係電源線度都有甘嘅效力!!
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

黃金玩家

洗唔洗咁重手呀,三粒
到底係英頭定機內呀?拖板我會估係頭fuse的

黑鑽玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-9 20:41
唔係呀 換左係電源線度 我本身想換係金仔裏面 但始終未過保 加上我無乜信心 技術係有限公司! 但我估唔到 ...

英頭呀!! 機裏面未有信心同技術搞!!但我覺得絕對值得投資!!玩電比我感覺係有明顯進步!! 唔多啦 下一步就係部105d 跟住就係3040 再跟住就電視機!!
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

黃金玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-9 20:47
英頭呀!! 機裏面未有信心同技術搞!!但我覺得絕對值得投資!!玩電比我感覺係有明顯進步!! 唔多啦 下一步就 ...

低頻夠唔夠?以前ip2俾我感覺有啲有高無低咁款

黑鑽玩家

夠呀!聽首“葬月”時 好澎湃呀啲低音 打鼓個段好正!!

黃金玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-9 20:59
夠呀!聽首“葬月”時 好澎湃呀啲低音 打鼓個段好正!!
(Post76 Android 手機版送出) ...

毛毛兄係時候出招喇~~~

黑鑽玩家

HenryHou1 發表於 2014-12-9 21:00
毛毛兄係時候出招喇~~~

momolee ching想買咩?? 入得過喎!! 我相信粒ip3再煲下 會再有大進步架!! 我入完粒ip3之後 再用眼鏡布抹乾淨粒fuse 我唔可以比任何雜質影響佢嘅表現!!
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

黃金玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-9 21:13
momolee ching想買咩?? 入得過喎!! 我相信粒ip3再煲下 會再有大進步架!! 我入完粒ip3 ...

佢都睇中咗隻ip3俾amp
證明我無吹水囉換fuse係好鬼死有分別既
sharkpigyu兄你記得煲幾日之後試下掉轉方向再試一試喎