設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: PCM.DSD

[隨身耳擴] Chord Hugo配Android手機玩DSD

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

今日又有新嘅 update 喇:

http://ameblo.jp/fis-dur/entry-11896434104.html

要用 DLNA 玩到 streaming DSD 都係無免費午餐,盛惠 20 蚊美金:

http://www.twonkyforum.com/downloads/7.2.8/

http://twonky.com/

始終都係嗰句,要試清楚邊隻 DLNA 嘅 app 有得玩 USB OTG 駁 DAC 先。

黃金玩家

PCM.DSD 發表於 2014-7-12 22:07
可惜再試埋SACD抽出來的DSD檔案,USB Audio Player Pro彈出Unsupported file format,希望UAPP下 ...

樓主,

你爆開個 SACD ISO 時,可選擇爆做 DFF 咪可以聽返 D SACD ISO 出既 DSD 檔囉!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

adktk 發表於 2014-7-21 07:44
樓主,

你爆開個 SACD ISO 時,可選擇爆做 DFF 咪可以聽返 D SACD ISO 出既 DSD 檔囉!   ...

DSD/DSF/DST 三款都試過曬啦,全部播唔倒 !  UAPP暫時仲未認倒SACD爆出來的dff格式

科林玩家

PCM.DSD 發表於 2014-7-21 08:09
DSD/DSF/DST 三款都試過曬啦,全部播唔倒 !  UAPP暫時仲未認倒SACD爆出來的dff格式  ...

早前試過由sacd iso爆為dff,用UAPP+舊手機(雙核,1G RAM)可以正常播放!
剛剛試了又可以
可能我重新編改過.dll
聲道有Stereo和Multichannel檔案有dff和dsf
如歌曲本身是多聲道轉做雙聲道聽感有點怪
你要可以pm我,留email send比你!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

timothy1128 發表於 2014-7-21 16:19
早前試過由sacd iso爆為dff,用UAPP+舊手機(雙核,1G RAM)可以正常播放!
剛剛試了又可以
可能我重新編改過. ...

已PM, 謝謝

用手機播到SACD檔案真係好重要,現在出的DAC/AMP十台著左九台都有USB數碼輸入,而且支援DSD over PCM(Dop)傳送,UAPP+手機+DAC/AMP這玩法會係大勢所趨。

1萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

UAPP開發者給我的回覆,下一版應該可以支援更多種類的檔案播放

1萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

剛收到通知,確定下一版UAPP已可支援SACD爆出來的 dff 檔{:9_430:}

科林玩家

PCM.DSD 發表於 2014-7-21 20:56
剛收到通知,確定下一版UAPP已可支援SACD爆出來的 dff 檔

咁奇怪,我可以播放成功,希望下次更新可以直解ISO檔

1萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

timothy1128 發表於 2014-7-21 21:20
咁奇怪,我可以播放成功,希望下次更新可以直解ISO檔

我用開ScarletBook r268爆檔UAPP認唔倒,轉用你給我的sacd_extract_0.3.7爆UAPP就認倒可正常播放DSD了,謝謝

科林玩家

PCM.DSD 發表於 2014-7-21 22:00
我用開ScarletBook r268爆檔UAPP認唔倒,轉用你給我的sacd_extract_0.3.7爆UAPP就認倒可正常播放DSD了, ...

這個是我今天下載再做dll檔,另一個可以嗎?