設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: roychong2401

[請教] 買左typhoonr627後既迷思

科林玩家

WallerHomie 發表於 2014-6-22 15:35
Venturecraft個條唔係7N OFC黎架咩???
同埋我唔明ak/ipc同樣係digital out 點解差異會咁大
就算optical i ...

因為跟機香港冇7n線跟,所以我只得雞線試lor,同埋係息晒升頻黎試⋯

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

USB 無咁簡單㗎,睇吓佢哋點解畫啦,信唔信就悉隨尊便喇:

There's no such thing as digital: A conversation with Charles Hansen, Gordon Rankin, and Steve Silberman

另外美國嗰邊將會出張新嘅 mSATA adapter,到時連原廠 firmware 嘅 iPod Classic 七代都有得上 480GB 或者 512GB SSD。

http://www.head-fi.org/t/566780/official-ipod-video-classic-5g-5-5g-6g-6-5g-7g-ssd-mod-thread/3075#post_10637931

http://www.head-fi.org/t/566780/official-ipod-video-classic-5g-5-5g-6g-6-5g-7g-ssd-mod-thread/3105#post_10643282

係時候留意吓有無人放齋壞 hard disk 嘅七代 IPC,到時就可以等佢出埋張 adapter 用嚟玩 R627 炸彈。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

tleonard 發表於 2014-6-22 16:00

There's no such thing as digital: A conversa ...

我唔知係唔係同一隻adapter,不過我買左一張ZIF to msata 既adapter原本打算試下ipc 改MSATA.
不過買左DX90 之後冇改到

科林玩家

Update 下先,換走條有問題老番雞線後,用住條apple原裝線再玩升頻,幾好聲wor又,可能之前用左distort左既data黎升變成好古怪⋯

星級玩家

班目一角 發表於 2014-6-21 09:12
我覺得正常合理....AK+R627點都會比IPC+627好
其實我都系貪IPC大容量...所以先至會咩....但依家我 ...

AK+R627點都會比IPC+627好??
兩部機喺呢個case 都只係做storage,
可唔可以解釋吓點解ak100 好過ipc??

星級玩家

我覺得AK100性能零件都本身比IPC好...但如果出迎一代IPC(7代)....咁到時條30PIN TO USB單晶銅過機咪應該用唔到7代
睇來搵日我都系放左部TT先

進階玩家

要留意樓主係用光纖作輸出 理論上已比大部份組合好聲(無味精 直出)
AK120+335dw
ZX1+ASG 2.5
wish list : VE6 Xcontrol

星級玩家

roychong2401 發表於 2014-6-23 00:33
Update 下先,換走條有問題老番雞線後,用住條apple原裝線再玩升頻,幾好聲wor又,可能之前用左distort左既 ...

我用 TT, 我果時不信電線有分別。原本用雞 lightning 線,upgrade iPhone 後成 Q日出 warning 話我用假線。 最後買 7N lightning , D 聲立即開好多,又有分析力。

我目前用 TYPHOON MUSES + AK100 同 TT + iPhone ,  胆機果種味道好難放棄,可惜TT沒有光纖輸入。

星級玩家

班目一角 發表於 2014-6-23 10:31
我覺得AK100性能零件都本身比IPC好...但如果出迎一代IPC(7代)....咁到時條30PIN TO USB單晶銅過機咪應該用 ...

TT 有沒有玩胆?  Thomson 聲音好慢..... 有 feel

星級玩家

tleonard 發表於 2014-6-22 16:00

There's no such thing as digital: A conversa ...

Of course no such things digital...  大機一早玩 digital transport 玩 coaxial 數碼線, 我最近幾年轉玩手提,發覺好似大機,又數字輸出又時鐘,但價錢平好多。。。

iPod 個輸出我認為一 d 問題都無。 如果IPC 可以改 256 或 512 或者 iPod touch 平平地出部 256,絕對可以長用播 alac.