設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ming

[高清播放器] M55 問題討論區

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

adktk 發表於 2014-6-6 01:28
我而家隻 M55B 接左落部 Netgear R7000 (router),但部 M55B 就係睇唔到個內聯網,無網路上芳隣,點算好?
...

轉番做lx-55既fw
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

黃金玩家

ming 發表於 2014-6-6 10:05
轉番做lx-55既fw

係咪要問余先生囉個 LX-55 FW 同埋個月肉 code 呢?

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

adktk 發表於 2014-6-6 10:33
係咪要問余先生囉個 LX-55 FW 同埋個月肉 code 呢?

你部m55 係幫佢買既 佢會同你搞
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

專業玩家

push

黃金玩家

納悶等待 LX-55 fw 當中。

1萬

黑鑽玩家

adktk 發表於 2014-6-6 23:03
納悶等待 LX-55 fw 當中。

你無搵余生咩

今日我去佢鋪頭拎 m3+
我都有同佢提過 你想轉fw
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

黃金玩家

ming c-hing 其實因為部 M55B 睇極都睇唔到內聯網內部 NAS 同埋另一部電腦 share 出黎既 folder 因此想話轉另一個 firmware 可以成功睇到 D share folder 呢!

不過收到余先生個 rar 檔,並且解壓後走出來兩個 file,個 bin file 我知點樣 upgrade 部機,但另一個 Pub.key 係點用法既呢?求 ming c-hing 指導小弟一下。

1萬

黑鑽玩家

pub.key 呢個唔使理

入去 升級 就自動搞掂

再等一日 重有一個檔案 再upgrade 就完成

之前 我都係bdp-450個fw 都睇到 nas和電腦既檔案 不過好疾

用咩nas和router呀
電腦share咗folder未呀
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

黃金玩家

ming 發表於 2014-6-7 00:55
pub.key 呢個唔使理

入去 升級 就自動搞掂

Ming c-hing,

我用余先生比我果個 bin file (已改名) up grade 左部 M55B 個 FW 做 LX-55 fw,但唔係好明甚麼

" 再等一日 重有一個檔案 再upgrade 就完成 " ????????

我只係用余先生比我果個 bin file (已改名) up grade 左部 M55B 個 FW 做 LX-55 fw,up grade 左一次,我就見到個 firmware 轉左,但無再等一日......

我而家部 M55B 仍然睇唔到我部 Synology DS214。電腦 share 左既 folder 都睇唔到。我部 Router 係 Netgear R7000。

有圖有真相!

我搵左幾晚網上資料,我部 M55B 都無法睇到部 Synology DS214 ,我想我會囉部機返去旺角余先生到!(我自覺好黑仔)!

1萬

黑鑽玩家

adktk 發表於 2014-6-9 00:49
Ming c-hing,

我用余先生比我果個 bin file (已改名) up grade 左部 M55B 個 FW 做 LX-55 fw,但唔係好 ...

應該余生要sent多一個檔案比你
再up多一次就ok喇

你whatsapp問吓余生

我係要up 2次先搞掂
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯