設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: PCMM1

[DAP播放器] [開箱] 性價比高得嚇人的DAP - Hidizs AP100

銀級玩家

Great!! 067 firmware
請問有冇ching可confirm用唔用到128gb micro sd?
Schiit Jotunheim, Sennheiser HD600, Neumann KH120A, Tecsun PL-310ET.
ZiShan Z3, ---.

進階玩家

chowyeung 發表於 2014-8-10 13:04
Great!! 067 firmware
請問有冇ching可confirm用唔用到128gb micro sd?

我問緊佢地CS 可否用到 128GB 待覆!

進階玩家

cy306 發表於 2014-8-7 20:05
謝謝師兄,DX90我試過LO差少少。耳牛都諗緊想入不過吾知inturder推吾推得好。目標HD700 ...

RS amp 出名好力水...推 HD700 應有一定水準...但 HD700 始終係耳牛用枱擴會好的....想當年我用 SR-71A 推 HD600 已經好滿意, 但轉左用枱擴就變左另一個世界..

進階玩家

pcboydaniel 發表於 2014-8-10 12:04
更多的聽感待我部AP100 煲多一個星期就出, 現在大約二百個鐘已經比我煲開左個高頻無咁暗, 小弟煲機有個習 ...

今日 pat pat 痕把 AP100 接去Naim 擴音機推 ProAC, 效果出乎意外地好.....低音夠力有活力, 中音飽滿人聲甜(女聲很毒) 高頻一的都唔暗足夠開揚, line out 開盡到 80 都聽不到任何底噪!
附上毒圖二副!

135601cbh0mftifc2f0dbb.jpg 135601ec5ddmcj5ugdum2u.jpg

評分

參與人數 2威望 +16 金錢 +16 收起 理由
skyidea + 6 + 6 超正!
chowyeung + 10 + 10 超正!

查看全部評分

新仔玩家

skyidea 發表於 2014-8-7 12:29
師兄客氣. 其實如果師兄長時間在內地, 可以上官網買, 重平.

多謝師兄提點,十多年香港國內兩邊走,係有d咁嘅好處,可惜大陸假貨假到得人驚,又無保,有保都好麻煩!師兄們有勿須要幫手通知小弟,自當略盡綿力

銀級玩家

pcboydaniel 發表於 2014-8-10 12:04
更多的聽感待我部AP100 煲多一個星期就出, 現在大約二百個鐘已經比我煲開左個高頻無咁暗, 小弟煲機有個習 ...

我唔明佢咩叫放係ROOT DIRECTORY?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

聽到大家講到佢咁好,昨日視聽展見到佢,價錢仲要係,即入,我的第一部DAP,還算可以
gw

銀級玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

howardyiu 發表於 2014-8-11 09:35
我唔明佢咩叫放係ROOT DIRECTORY?

師兄, root directory 就是 microsd 的storage 內最出面.

銀級玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

新firmware. 正呀,謝謝師兄.

進階玩家

pcboydaniel 發表於 2014-8-10 13:38
我問緊佢地CS 可否用到 128GB 待覆!

今曰 Hidizs CS 回覆 AP100 可支援 128GB micro SD card. 仲問我係咪用緊 Sandisk. 可惜 Toshiba 最大得64GB 而 Sandisk 出名 QC 麻麻。除左 Sandisk 仲有無第二隻牌子 micro sd 靠得住?