設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: cl1

[藍光播放機] CA-751BD 聽歌仔【求意見】

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

cl1 發表於 2014-3-14 17:17
都有諗過平平地加部LKS 9018x2 DAC試下,行coxial 定optical好呢?

個人喜歡Coxial 較厚聲和有音樂味.
2 Ch 聲雅膽前加石後
聲雅膽CD机
BP OPPO 103
TV LG 9200 oled
AV amp Onkyo SC5530
AV Power amp Winner HD5250se +Emotiva XPR 200
AV speakers: Klipsch LR RP150M C 250C ATOMS RP140SA SR 140SA
Sub仔:JL F110

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄好似用緊條Diamond HDMI 補品加加埋都唔嘢少.但以聽歌計還是輸比一部8K-10kCD机.
2 Ch 聲雅膽前加石後
聲雅膽CD机
BP OPPO 103
TV LG 9200 oled
AV amp Onkyo SC5530
AV Power amp Winner HD5250se +Emotiva XPR 200
AV speakers: Klipsch LR RP150M C 250C ATOMS RP140SA SR 140SA
Sub仔:JL F110

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

致Post 76 各大友好: 丁蟹一族格言- “埋堆附和就係friend; 駁咀啃佢就即散band; 口事生非搏你驚; 言語閹悶show 你 hand! ”

大家要小心!小心!

PS: 我要講嘅嘢經已全部講唒,冇嘢再需要補充,更加唔想同"某啲好人"同"抽水lai"繼續糾纏,就此謝過所有有whatapps支持我嘅一眾師兄,從此喺呢個post唔再留言,後會有期呀!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

cl1 發表於 2014-3-14 17:17
都有諗過平平地加部LKS 9018x2 DAC試下,行coxial 定optical好呢?

衷心勸告: 你咁玩法不如平平地揾部二手95,吾駛攪咁多野播CD/SACD都好過751.

另外你呢種玩法係玩吾到 SACD, 我自已亦試過 95 PK 95 + LKS....結果我第二日放咗部 LKS.

LKS 既強項係 USB, 佢性价比係高,不過亦有缺點,太多用家我亦不便多講。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Stanley師兄...首先咩叫抽水lai,首先你點解要咁賤格改人花名?同埋口口聲聲說人不是,我覺得最口是生非嘅人係你囉,講啲說話自己喺度抬高自己,貶低別人,我話你自娛自high,有講錯咩
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

pclai2000 發表於 2014-3-15 11:20
Stanley師兄...首先咩叫抽水lai,首先你點解要咁賤格改人花名?同埋口口聲聲說人不是,我覺得最口是 ...

算啦師兄 丁生係唔會覺得自己有問題
佢博士黎架麻 袛要佢唔再抽水 由佢把啦
都係個句 公道自在人心

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

louis001 發表於 2014-3-15 11:25
算啦師兄 丁生係唔會覺得自己有問題
佢博士黎架麻 袛要佢唔再抽水 由佢把啦
都係個句 公道自在人心 ...

我只係睇吾過眼 ,呢個屎單利佢把口點解可以咁賤 ,喺第二個post都覺得佢講嘢有問題,反而仲先話人地口事生非 ,我就覺得係佢撩人者賤囉

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Stanley5387 發表於 2014-3-15 09:49
師兄: 一件產品嘅好與壞可能喺每位玩友心目中嘅評價都唔同,皆因每人嘅標準、要求同喜好都不一,所以如我 ...

師兄, 我同你都有一面之緣, 大家都吹得兩咀下, 你同其他人既野唔需同我講, 我亦唔會插咀~

我只是覺得一講紅腸, 你就認定同某些人有關就顯得不是你所講的"縱使雙方意見不一,仍係可以互相包容!"

我本身有用紅腸, 亦唔係講紅腸就一定好, 而好既定義亦冇一定準則!! 就如好亦睇下有冇需要用!!

每種線材本身都各有特性, 一定有讚有彈!! 至於好唔好就睇每個人點用, 鍾唔鍾意就每人口味都唔同~

就算人地點講點吹到上天, 如果係買左用左後, 覺唔鍾意就是唔鍾意, 同覺得唔好就是唔好!!

以上只是個人意見~

評分

參與人數 2威望 +16 金錢 +10 收起 理由
benchowhang + 6 絕對認同
louis001 + 10 + 10

查看全部評分

AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2014-3-15 13:43
師兄, 我同你都有一面之緣, 大家都吹得兩咀下, 你同其他人既野唔需同我講, 我亦唔會插咀~

我只是覺得一 ...

認同,無可否認好多用家並冇抱住開放態度去認識事物,到頭來損失只會係佢地。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
louis001 + 10 + 10

查看全部評分

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2014-3-15 13:48
認同,無可否認好多用家並冇抱住開放態度去認識事物,到頭來損失只會係佢地。 ...

有時試下真係冇蝕抵~ 就算人地真係毒你, 唔洗錢借黎試下又冇乜所謂?

但就會試完自己唔合口味, 其實又唔代表件野唔好, 可能是唔夾或方法唔對~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +9 收起 理由
louis001 + 10 + 9

查看全部評分

AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)