設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] Batman: Arkham Knight

鉑金玩家

唉~~ 呢次失誤好比ACU~~

DELAY 咗兩次都攪成咁,,, 真係離曬大譜~~

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

DLC batgirl 造型

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

hugomember 發表於 2015-6-25 11:35

我覺得都幾攪笑, 無理由咁都搵唔到個問題. 至少人地幾下就知道改ini file就有改善, 佢地唔通用開超級電腦去試玩?

好彩是last一集, 即係以後唔會有同樣事件發生哈哈~ XD

鉑金玩家

無同類事件再發生, 只因為係 " 臨尾香"~~

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

hugomember 發表於 2015-6-25 11:35

貌似Rocksteady Studios的百幾名員工全力開發家用機版本,但PC就係華納外判比一隊12人的studio去做優化的。

鉑金玩家

@肥狗仔@ 發表於 2015-6-25 11:59
貌似Rocksteady Studios的百幾名員工全力開發家用機版本,但PC就係華納外判比一隊12人的studio去做優化的 ...

咁即係呢隻大頭佛係WB 攪出嚟?

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

除咗PC本身的優化問題,lock 30fps亦成為玩家投訴最多的問題之一(除非玩家自行破解改config),此舉令唔少人開始質疑Nvidia在遊戲發售前果段60fps的Gameworks演示有冇做馬之嫌,有玩家提出可能係影片被加速了,然而有技術帝表示影片應該係原生60fps冇錯,只係開發團隊用Unreal Engine 3的內置benchmark及劇院指令將有關演示強制運行於60fps,講緊當然係喺開發機下進行的。

[YoutubeHD]zsjmLNZtvxk[/YoutubeHD]

https://www.reddit.com/r/pcmaste ... recommended/cshc58i

黃金玩家

hugomember 發表於 2015-6-25 12:15
咁即係呢隻大頭佛係WB 攪出嚟?

無奸不成商,顯卡界本來就有造市情況,換著係主機市場亦不可避免。在商業角度,PC版銷情向來係三平台中最少的,而且針對PC上千款硬件組合去做優化都係比較龐大的工作,對部份廠商黎講未必係一單做得過的生意。陰謀論啲去講,今次華納繼續同SONY合作宣傳遊戲,咁究竟會唔會出動埋"毀PC谷PS4"的策略,我又唔能夠排除哩個可能性。

多平台遊戲通常都係以PC版去做trailer或者其他宣傳上的素材,不過《Batman Arkham Knight》哩隻game直到發售前夕都一直以PS4作為主導。只能夠話PC版再一次成為了犧牲品,你估佢地內部啲人唔知有咁嘅情況? 段估大部份人都知,但會唔會因"咁小事"而delay遊戲,咁又係另一回事。哩家強行推出,華納的如意算盤應該預咗就咁為PC版貼塊膠布就算,但點知止唔到血,最後焗住入院。

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

gashapon 發表於 2015-6-25 11:42
DLC batgirl 造型

點解我冇蝙蝠女dlc
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

DVD迷 發表於 2015-6-25 13:29
點解我冇蝙蝠女dlc

season pass 內容, 仲未出