設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Hoyan

[入耳式] Cardas 5813 - 雷聲大的耳機?

高級玩家

Hoyan 發表於 2014-3-6 20:08
但係你先要買隻CK100pro攞個頭來改喎。

唔洗 早排問過有間野肯做100pro線可以帶散線比佢整 反而dxa唔肯做淨係肯換頭結果換左個oyaide頭算

銀級玩家

斯路 發表於 2014-3-6 20:11
煲完之後會非常明顯地減少濛既情況?

正確係減少非常濛嘅情況。同正常清嘅Earphone比,聲音確係有陣霧氣,不過今日貪得意用Cardas個clarifier apps run 一次,好似真係清番D喎。
用5813,真係似聽喇叭咁,結像唔會好sharp,但係嗰種味道同表達確係迷人。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
斯路 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

銀級玩家

天空 發表於 2014-3-6 20:20
唔洗 早排問過有間野肯做100pro線可以帶散線比佢整 反而dxa唔肯做淨係肯換頭結果換左 ...

Really? 佢有個頭咩?我反而想買個頭自己搞。

星級玩家

新仔玩家

Hoyan 發表於 2014-3-6 20:28
正確係減少非常濛嘅情況。同正常清嘅Earphone比,聲音確係有陣霧氣,不過今日貪得意用Cardas個clarifier  ...

本身對EM5813比較失望,完全無心機再試。但自從師兄出左呢個post之後,我就

高級玩家

Hoyan 發表於 2014-3-6 20:34
Really? 佢有個頭咩?我反而想買個頭自己搞。

應該有掛 我果日問佢話做線要1日但佢好似得隻銅包銀線,但個人段古100pro用銅包銀/平價銀d高音9x9吉耳所以先冇攪但果時多口問句有冇得擺散線比佢整佢話有
ps我估cardas線應幾夾鐵家耳機

銀級玩家

斯路 發表於 2014-3-6 20:41
本身對EM5813比較失望,完全無心機再試。但自從師兄出左呢個post之後,我就  ...

咁即係點啫?

星級玩家

新仔玩家

Hoyan 發表於 2014-3-6 20:51
咁即係點啫?

睇黎再去搵demo都係無用。一於等睇睇會唔會有抵玩價既5813入入手,入左返黎慢慢煲

銀級玩家

天空 發表於 2014-3-6 20:42
應該有掛 我果日問佢話做線要1日但佢好似得隻銅包銀線,但個人段古100pro用銅包銀/平價銀d高音9x ...

咁入隻5813玩,玩完再攞條線去改,嘩,正!

銀級玩家

話說邊間啫?

銀級玩家

斯路 發表於 2014-3-6 20:54
睇黎再去搵demo都係無用。一於等睇睇會唔會有抵玩價既5813入入手,入左返黎慢慢煲  ...

真係點試都係一個桔 其實呢隻野癖性咁重,好多人好快頂唔順放棄,得閒留意下會有好價二奶。

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
黑翼菜鳥 + 3 絕對認同

查看全部評分