設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: muffy

[DAP播放器] AK240 聽感深入探討區

星級玩家

jackorh 發表於 2014-2-6 15:58
網上買歌好像是受到地域限制,你們的介面上有沒有商店這一項 (STORE) ?

冇丫!
吾會香港冇掛!

星級玩家

sw69 發表於 2014-2-6 15:26
2.5mm平衡輸出要4極

u can see on user guide start 03

ching 邊到買丫?可以pm我嗎!thanks

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

physicx 發表於 2014-2-6 16:36
ching 邊到買丫?可以pm我嗎!thanks

隻ie800接缐係2.5>可換缐出3.5mmL頭(咁2.5果邊就未就係4極?)

高級玩家

physicx 發表於 2014-2-6 13:38
估吾到有ching 話可以用來溝女!

我上次带左部玛蘭士cd pIayer及枱擴,在coffee shop听HD800,D女即刻圍埋嚟,爭住要上我屋企听Hifi过夜

哈哈!!!当然系度發夢
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

ngong 發表於 2014-2-6 16:54
隻ie800接缐係2.5>可換缐出3.5mmL頭(咁2.5果邊就未就係4極?)

據我所知有小小唔同
4極頭係特別訂製 (TRRS), 係市面不算太常見
好似901, 802呢兩部都有平衡卡, 要用到平衡模式最好改4極頭

星級玩家

hongbee 發表於 2014-2-6 17:11
我上次带左部玛蘭士cd pIayer及枱擴,在coffee shop听HD800,D女即刻圍埋嚟,爭住要上我屋企听Hifi过夜

...

將個"女"字改做"仔"字就好大機會...

高級玩家

muffy 發表於 2014-2-6 17:14
據我所知有小小唔同
4極頭係特別訂製 (TRRS), 係市面不算太常見
好似901, 802呢兩部都有平衡卡, 要用到平 ...

Hifiman 901/802/MA8/MA9,如果要玩平衡,必須最少用4绞線改四極頭,否則都不是真平衡及会對耳机做成傷害,但真四極頭因为仲未普及的关係,外面比較難找到,小弟找到兩個並已換四極平行線配846,如图

但AK240是用2.5四極頭,市塲暫時唔見有,问过很多改線的師父都不願改,因為插頭太细少但要放四条線,如果系咁,唯有買返AK的線及平行耳機,定价4萬
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

muffy 發表於 2014-2-6 17:15
將個"女"字改做"仔"字就好大機會...

Muffy, you made me laughing loudly in the quiet office. If I get fire, this is due to your funny message.

星級玩家

orcheung2002 發表於 2014-2-6 17:34
Muffy, you made me laughing loudly in the quiet office. If I get fire, this is due to your funny m ...

haha, boss tolerance level should be higher during CNY...
hope you are fine :P

星級玩家

hongbee 發表於 2014-2-6 17:24
Hifiman 901/802/MA8/MA9,如果要玩平衡,必須最少用4绞線改四極頭,否則都不是真平衡及会對耳机做成傷害 ...

多謝你既補充
我記得外國有好幾個師兄都話對耳機因為無改TRRS所以燒左...(不過都係聽人講)
果然厲害! MA8+MA9 = 有排煲~