設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hzehk

[隨身耳擴] Venturecraft Typhoon 研究生

進階玩家

hzehk 發表於 2014-2-5 22:16
今日去買7N 線,終於認真摸過試過兩部機,用自己部 iPhone 5,歌用 ALAC 格式 (剩得ALAC 炸) , 曲目︰
...

過年前買黑色版

初初都唔太識搞
聽上去總係有浸野隔住{:9_424:}
總之就唔岩feel

之後放埋一邊諗過年後住放走佢

無意中再拎返出黎亂咁搞下d制
搞到升頻之後就....{:9_425:}
從未覺得自己對ue900 可以出到呢d聲

而家又要再諗下放唔放

重未換線只係用跟機ipc 線

星級玩家

研究室新發現﹗  SONY ZX1 同 XPERIA 連接 TYPHOON 圖解

看來很多人玩 player + dac amp

高級玩家

剛入手,發現low gain 和high gain 音量和音色都冇乜分別,請問正常嗎?
P.S. 小弟用ANALOG 輸入部AMP的, 先謝

新仔玩家

dehalt 發表於 2014-2-10 18:06
剛入手,發現low gain 和high gain 音量和音色都冇乜分別,請問正常嗎?
P.S. 小弟用ANALOG 輸入部AMP的,  ...

這個我也剛知道、如果用high gain或low gain的話,先選定,然後關機再開就可以了!

新仔玩家

hzehk 發表於 2014-2-10 11:17
研究室新發現﹗  SONY ZX1 同 XPERIA 連接 TYPHOON 圖解

看來很多人玩 player + dac amp

我所認識旳已經有兩個用AK 100和AK120加春日版玩^_^

星級玩家

請問有無師兄將venturecraft typhoon同ALO Cypher Labs Theorem 720 DAC比較過.

星級玩家

dehalt 發表於 2014-2-10 18:06
P.S. 小弟用ANALOG 輸入部AMP的,  ...

我部 Venturecraft TT 都有 Hi Lo gain, 用容易推的耳機確實沒有分別, 但是用來推大 Ohm 數耳機 (最大試過推 HD800 哈哈), 不計音色,淨大細聲都有不同。

不過 typhoon 未試過 Hi Lo gain 明不明顯 , 要問其他 Ching

星級玩家

整張快相先~

睇我張相就知聽開咩歌啦~~

買左部AK100 MK1...見平平地宜家減左咁多...
但好後悔....粒AMP 完全無力...
仲要入左十幾GB 歌落去...竟然無得SEARCH...????? CRAZY...
未試過一個DATABASE 竟然無SEARCH FUNCTION.....

好彩加返部TYPHOON 救返部AK100 既無力感...

聽DAFT PUNK 即刻有返FEEL...哈哈

如果唔係即刻TRADE 返走部AK100 出去啦.........
very bad experience with AK...

見習玩家

sohma01 發表於 2014-2-8 02:21
過年前買黑色版

初初都唔太識搞

CHING,我初初入手,都有同感。

但強烈建議升級7N LIGHTNING 接綫,升級之後,你會聽到另一個層次的聲音。

7N 綫真係好堅,D 底噪聽到明顯少好多,好靜,好乾淨

去D 舖試下

進階玩家

想問下見唔見呢只野mk邊到有賣,灣仔唔系好就腳,唔該咁多位ching報告下