設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: guppyguppyguppy

[DAP播放器] Calyx M Portable Music Player

專業玩家

thisismyname 發表於 2014-3-6 20:30
我只想提一下, 希望大家開心吹水外, 也保有點真實性
如果每人都只是吹, 和事實和感受有一段距離的話, 那 ...

講得岩~!!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Hoyan 發表於 2014-3-6 20:15
係囉,吹下水啫。何況唔係講緊player咩?點解聯想到其他野嘅?

因為Calyx M 同 MA9係player, 但Hugo唔係
而muffy兄用嘅係"一切", 一切範指所有野

我唔想小題大做, 唔會逐個回覆, 只係希望討論內容更貼近事實同個人感受
要認真討論 "討論應有嘅態度"可以另開post, 我有時間的話會嘗試參與討論(雖然這幾個星期都很忙, 少上了論壇), 唔想係lee度騎劫主題
明日を掴むために !

黃金玩家

thisismyname 發表於 2014-3-6 20:43
因為Calyx M 同 MA9係player, 但Hugo唔係
而muffy兄用嘅係"一切", 一切範指所有野

你一早咁講咪清楚囉, 討論繼續

BTW有無人預備狗衝呢部CalyxM?

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

買完ak240破咗產。。。我諗都會有一段長時間冇新玩具玩。。。

黃金玩家

Decreate 發表於 2014-3-7 00:44
買完ak240破咗產。。。我諗都會有一段長時間冇新玩具玩。。。

呢部如果麻麻,我都要狗衝ak240鳥

專業玩家

人地都係表達一下主觀情感姐
不過都有道理

星級玩家

新仔玩家

tommy852 發表於 2014-3-7 02:08

人地都係表達一下主觀情感姐
不過都有道理

或者因為muffy師兄財力大,加上分享得熱情,可能令myname師兄覺得會誤導到新手呢。我幾欣賞myname師兄出發點,自己試聽機會唔多,所以好多時侯都係睇review出手既人 買錯左既時侯一來浪費錢,二來又覺得reviewer似打手,真係兩敗俱傷。我諗myname師兄都係唔想有呢類情況發生者

始終有名氣既人講少少唔講少少好易令人著迷架嘛

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

thisismyname 發表於 2014-3-6 19:36
muffy兄, 你說的一切是甚麼意思呢?
這包括所有player, dac, amp, cdt, 線材, 耳機, 喇叭, 聲音, 系統, 產 ...

師兄我唔洗回你太多...
你要咁玩針對性隨便你, 反正網上係一個言論自由既地方
你既無知同埋無聊, 我只會一笑置之, 因為而加太多只識得攻擊他人而自己無建樹既人 (絕非話師兄你, 請勿對號入座)
你要咁逐個字捉, 逐個字回, 做人真係好希苦架
講完
唔會再回

星級玩家

斯路 發表於 2014-3-7 03:13
或者因為muffy師兄財力大,加上分享得熱情,可能令myname師兄覺得會誤導到新手呢。我幾欣賞myname師兄出 ...

斯路兄我一D都唔係財力大
只不過我買野好多時會分享, 而賣野大家都唔知呀
至於喜歡自己既野我相信好多人都會係咁, 為免麻煩我都已經費時再做特工, 純粹從用家角度出發, 希望唔會帶黎太多麻煩

其實thisismyname兄既出發點絕對係好, 但個世界咁大, 點解佢要去擔心咁多呢D野?
如果個個買錯野佢都要管, 其實真係好忙+好辛苦
我由衷欣賞呢種為他人著想既心態, 不過forum係一個大家開心交流既地方, 下下咁mean, 又有咩謂呢...

星級玩家

dezispop 發表於 2014-3-7 01:54
呢部如果麻麻,我都要狗衝ak240鳥

呢部calyx m我當初一收到消息真係好期待...
而加其實未肯定佢既output方面有咩選擇
如果真係得一個po, 我相信要好高質素先會有入手既意欲

anyway 今次我做住觀眾先~