設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[1080高清電視] 開箱W950A第一晚用後感

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
其實正確係幾日前已經入手....今日送貨同安裝

駁好左....好彩...一粒死點都冇...師父幫我追好台之後...CHECK哂其他野冇事走左之後...我就睇電視喇

坐定定睇三色台...一睇... 咩事呢...點解咁暗...冇乜色彩...又唔SHARP...總之望落去好唔舒服...唔知係咪住公屋問題呢...接收差D?...有冇師兄可以話我知點解??...其實係咪需要SET D乜?

跟住好啦...隨電祝送上一台5100...小弟就打算試下(雖然D安裝師父有試機碟..當然自己都想享受下)...點知搵左一輪... ...冇哂D BLU-RAY碟...諗番起...借左比人...冇辦法啦...老豆話想"雷霆救兵"...得番隻DVD

算啦....照試...嘩...乜DVD都可以咁靚...顏色同光暗同頭先睇TV差幾條街(所有野原裝線)...當然冇平時睇開BLU-RAY咁清啦...但顏色方面好滿意 聽日買番隻碟再試

唔知電視係咪同喇叭 / 機一樣要煲既呢??

評分

參與人數 9威望 +89 金錢 +79 收起 理由
momolee + 10 + 10
MarkKwok + 10 用家心得
carreyjim + 10 + 10 精彩報告
steve6272003 + 9 + 9 一定要加分
kenlaw1228 + 10 + 10 精彩報告
jl0330 + 10 + 10
chhanthony + 10 + 10
Samson2011 + 10 + 10 一定要加分
bigair + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜先!
聽講電視開始時唔好教得太sharp,煲一輪先再調,有講錯唔好打頭

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
komiya + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

白鑽玩家

恭喜 ching
過年前好多 ching 有新玩具。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

多謝多謝

係呀...所以而家全部default setting

但而家最主要係想搞好睇tv既問題....真係好差...又比呀媽鬧...用左咁多錢比唔到高質素電視佢睇....頭先都係搵番d舊時演唱會止住佢先咋...唔係有排煩

買個果d放大接收器有冇用架?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

analog / digital

試下禁下

黃金玩家

正如留上師兄所講是否看了舊的4個台?試下睇唔睇到81、85台?

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

有呀....收齊11個台囉...睇緊85呀..但成部電視睇tv唔知點解好暗好唔自在
睇戲就差好遠

黃金玩家

接收不良會起格,停頓,甚至追不到台等。

星級玩家

chaser_sakaba 發表於 2014-1-25 00:05
有呀....收齊11個台囉...睇緊85呀..但成部電視睇tv唔知點解好暗好唔自在
睇戲就差好遠 ...

ching , 用梗電影 mode ?

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我用緊w850好正喎!如果睇電視你試吓背光5~7,對比對50~60,亮度50,色彩55左右,色溫 中間色溫(唔好用暖色溫1.2),銳利度50左右唔好太大,其他全關,你試吓會唔會好d!
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
bigair + 10 + 10 用家心得
komiya + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分