設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ming

[電源線] SOUND FROM HEAVEN

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

你有試過行BI-AMP 有無WOW WOW聲

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

你有試過行BI-AMP 有無WOW WOW聲
ming 發表於 2009-9-2 17:14

得一條SHF bi-wire, 試唔到, 除非將其中一對unplug, 之後用之前用既喇叭線行bi-amp, 不過未試...因為 ming sir 你話bi-wire 好過bi-amp, 同埋...我都唔sure 係咪條線未煲好...

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係呀 我覺得BI-WIRE好過BI-AMP
可能都會係條線未煲夠火候
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

星級玩家

係呀 我覺得BI-WIRE好過BI-AMP
可能都會係條線未煲夠火候
ming 發表於 2009-9-2 17:52

而家既我...只有耐心等待...

1萬

黑鑽玩家

有時D野 唔可以心急既

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

[quote]
用緊Quad 12L2... 之前用雞線行single run bi-amp 都無, 不過用左SFH 就覺得bass 好重...??? 有可能bass 勁左, 雞既釘腳頂唔住, 地下係地毯, 所以我都有考慮緊係咪要加塊黑麻係地下... ...
火機 發表於 2009-9-2 14:08

火爺 , 你條 SFH 而家 行左 幾耐 ?? 有冇 超過 100 個鐘 ??
RUN-IN 左 超過 100 個鐘 都重有 " BOOM BOOM 聲 / WOO WOO 聲 "
甘就要 續樣續樣 睇睇 邊到 出問題 !!!!!

星級玩家

用緊Quad 12L2... 之前用雞線行single run bi-amp 都無, 不過用左SFH 就覺得bass 好重...??? 有可能bass 勁左, 雞既釘腳頂唔住, 地下係地毯, 所以我都有考慮緊係咪要加塊黑麻係地下... ...
火機 發表於 2009-9-2 14 ...
KUNGKUNG 發表於 2009-9-3 13:08

.... 離奇地禽晚聽又好似無乜wo, 開始覺得好聽左.....真吹漲.... 我估30個鐘應該有既...100個!? 我估9月尾應該跑到呢條數........哈.... 公公兄...你下星期三會唔會去版聚呀

1萬

黑鑽玩家

火機兄 你去咩

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

[quote]
.... 離奇地禽晚聽又好似無乜wo, 開始覺得好聽左.....真吹漲.... 我估30個鐘應該有既...100個!? 我估9月尾應該跑到呢條數........哈.... 公公兄...你下星期三會唔會去版聚呀 ...
[size=2][color=#999999]火機 發表於 2009-9-3 14:27

火爺 , 好消息喎 , 希望你 D " woo woo 聲 " 可以解決 . 唔係要 " 捉鬼 "
就 勁慘 , 續樣續樣 試 , 搵只鬼 出黎  .  
呀 火爺 , 唔係啩 , 而家先 30 粒鐘  , 日頭冇煲咩 , " 隧 " 部 電腦
NOTEBOOK 播歌仔 快手 D 嗎 !!!  揀幾首 猛野 , REPEAT 又 REPEAT !!!
盡快煲好條線 , 出到 正常聲 , 跟著 就 過引啦 , 慢慢續樣續樣去 " 調聲 " ,
調到 啱 自己 胃口 !!!!

我好想去 版聚 呀 , 不過我平日都係 係大陸 , 所以去唔到 !!!

星級玩家

.... 離奇地禽晚聽又好似無乜wo, 開始覺得好聽左.....真吹漲.... 我估30個鐘應該有既...100個!? 我估9月尾應該跑到呢條數........哈.... 公公兄...你下星期三會唔會去版聚呀 ...
火機 發表於 2009-9-3 14:27

火爺  ...
KUNGKUNG 發表於 2009-9-4 12:54

經d 師兄remind...可能本身條sfh 低音強左..再配埋4030 粗上加粗...剛剛買左條AET HIN EVO, d 人話高分析力, 但低音會弱d, 可能會中和番sfh 過多的低音....星期六日試下, 如堅..條4030就轉去俾拾仔....