設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 斯路

[DAP播放器] HiFiMAN HM-802 分享文

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2014-1-24 00:38
我手上既玩具黎講,我非常喜歡RWA iMod + Just Audio AHA-120。

至於用家用配置,我覺得Lehmann BCL推T5 ...

斯路兄回得好快

家用T51p好像有點...我會想在家用大耳機, 而出外則它太方便, 體積又細小, 好想用佢 (如果我有的話
不過我也常在家裡走來走去時用iem, 也有試過用家用一體機推- -
RWA iMod+AHA120的組合好想聽下...我發現我好似未聽過RWA iMod
明日を掴むために !

星級玩家

新仔玩家

thisismyname 發表於 2014-1-24 00:50
斯路兄回得好快
家用T51p好像有點...我會想在家用大耳機, 而出外則它太方便, 體積又細小, 好想用佢 (如果 ...

撞岩時間上緊網者。我就算入耳式耳塞都會插家用架
其實有部分入耳雖然係入耳但便攜姐合未必發揮得好嘛,例如ER4S或者KURO等等。

RWA應該唔少人有? 去聚下應該都借到黎聽既

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2014-1-24 00:53
撞岩時間上緊網者。我就算入耳式耳塞都會插家用架
其實有部分入耳雖然係入耳但便攜姐合未必發 ...

我覺得有d iem便携組合真係難發揮得到, 但我依家用iem/便携都幾求其- -, 我就唔多評論啦
4S/4B/Kuro我都無- -, 等斯路兄番嚟約下你聽你d機先
RWA iMod好似我識嘅都無人有 , 定有都唔講我知 , 睇下遇唔遇到啦
哎, 唔記得斯路兄有添
明日を掴むために !

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

thisismyname 發表於 2014-1-24 01:46
我覺得有d iem便携組合真係難發揮得到, 但我依家用iem/便携都幾求其- -, 我就唔多評論啦
4S/4B/Kuro我都 ...

話說ER4S/4B/Kuro都有店可以有得試呢,可以唔洗等咁耐呢~
不過RWA IMOD就好似無了...

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

iamsocheap 發表於 2014-1-24 03:19
話說ER4S/4B/Kuro都有店可以有得試呢,可以唔洗等咁耐呢~
不過RWA IMOD就好似無了... ...

thanks~
Kuro我都記得有得試, 4S/4B就唔清楚邊度有...不過試資深用家嘅加埋套setup, 應該會好玩(? /聽)d
比起RWA iMod, 我仲有好多野(player)更想試, 如z555, b9, d9, tera player...
明日を掴むために !

星級玩家

新仔玩家

thisismyname 發表於 2014-1-24 12:52
thanks~
Kuro我都記得有得試, 4S/4B就唔清楚邊度有...不過試資深用家嘅加埋套setup, 應該會好玩(? /聽)d
...

我覺得ER4S的話,夾WML既時侯出黎既聲音都幾有synergy。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2014-1-24 20:32
我覺得ER4S的話,夾WML既時侯出黎既聲音都幾有synergy。

唔知我嗰部同你部有無唔同, 尤其gain方面- -
話說因為我依家出街好求其, 已經好耐都無用過佢...
明日を掴むために !

星級玩家

【科技玩家 NXU】

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

斯路師兄,HM802 推耳牛(例如 SRH1440 / HD600)係咪唔夠力?

加 docking 係咪會好D?(話說 docking 仲未出){:9_437:}

P.S. 依家我等緊番貨,未有得買...

星級玩家

新仔玩家

jasonfoknxu 發表於 2014-1-25 16:49
斯路師兄,HM802 推耳牛(例如 SRH1440 / HD600)係咪唔夠力?

加 docking 係咪會好D?(話說 ...

SRH1440我無,但我覺得如果要玩好HD600,就都係直接用家用配置會比較好。連一般家用配置我都覺得未必搞得好HD600。就好似好多人推薦既Graham Slee Solo系列,雖然只係試用,但我就覺得雖然聲音有synergy但成個presentation唔太well defined。台機都搞得比較麻煩既時侯,便攜可能更吃力啦。當然最後都係睇自己,因為我見過headfi上面有人用portaphile 627x low gain推HD800都會心滿意足真係覺得呢個世界咩人都有  

docking未出亦未試聽過,我就唔太鐘意就咁就揣測之後話點點點 等佢出左師兄可以出手再分享下呢

至於無貨,師兄係係香港實體店買? 如果唔介意淘寶的話我覺而家好似唔錯呀,一買就會送多張舊既標配卡。同時都恭喜師兄就入手

星級玩家

【科技玩家 NXU】

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2014-1-25 20:52
SRH1440我無,但我覺得如果要玩好HD600,就都係直接用家用配置會比較好。連一般家用配置我都覺得未必搞得 ...

我係香港買有 discount,淘寶一來冇保養,最重要係送多張卡比我都冇用又貴過香港~
所以都係等...