設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Ki

[演唱會] Eason’s Life 陳奕迅2013演唱會 (Eason回應#89 BD推出日子 P.14 #140)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

percyyip 發表於 2013-12-30 22:57
買左CD......
Running Time:
Disc 1: 37:02

DVD Disc 1 42 mins, Disc 2 52 mins

已經有人放左上Youtube

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

percyyip 發表於 2013-12-30 22:57
買左CD......
Running Time:
Disc 1: 37:02

咁短。。。
大型的演唱會CD, 每隻都要收錄過50分鐘演唱部份是常識吧

白鑽玩家

問過CD舖,DVD賣得好差

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

kimchen 發表於 2013-12-30 13:26
此碟己在kk box聽,個人愚見,錄音質素不錯,有live的感覺,而且可以聽得出佢聲音由開始的未完全狀態到尾段 ...

講得好, 以免助長壞風氣好緊要!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

2010rayl 發表於 2013-12-31 11:47
問過CD舖,DVD賣得好差

DVD可能outdated了  .

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

lamwaikit007 發表於 2013-12-31 13:58
DVD可能outdated了  .

CD都勉強可以當精選碟咁聽下
尤其係今次d編曲好好
dvd同bd就唔好搞

星級玩家

試聽過下
其實佢將d session斬件斬得好戇X (sorry我實在諗唔到一個適合嘅形容詞去形容呢件事, 如果唔啱呢度規舉, 請話俾小弟聽)
有d歌完咗之後佢又唔即斬, 等下一首歌起咗頭之後就fade out咗, 你話佢做緊d乜?

銀級玩家

一向對此人無好感,雖然以現今香港樂壇係一哥,不過人太寸,不可一世,唱得㸃好都無用!

黑鑽玩家

今日試聽過CD, 嘩,d歌唱出黎好沙好乾  係指唱得沙而唔係HiFi 沙聲。兼d新歌真係唔好聽,加埋一起,錄音搞得幾好都徒然。當然我指聽歌計,聽歌一定要個聲音好潤先好聽,技巧佢仍然有暨。不過講到睇喎,就真係要請教下Ching係唔好有睇頭,即係氣氛,亮女美男個隻,figure 呀body個d... 我唔係die heart fans, 只不過以前幾鐘情佢暨舊歌,今時今日有感而發。唉!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

【Eason’s LIFE 陳奕迅2013演唱會】Blu-ray

全高清 1080p 收錄,聲畫效果極緻盡顯
陳奕迅2013 LIFE演唱會
七月六日至八月二日連續25場座無虛席
神級演出 收錄最後一場壓軸安歌片段

好歌包括
夕陽無限好 \ 幸福摩天輪\
每一個明天 \ 時代巨輪 \
今天只做一件事 \ 信任 \ 今日 \
我的快樂時代…等等
壓軸安歌
天下無雙 \ 與我常在 \ 床頭床尾
Blu-ray特別收錄
EASON ON EASON’S LIFE 製作花絮

隨碟附送從未發行限量CD Single
全新演繹冠軍歌曲 ”主旋律” 2014饒舌版 (feat. MasterMic)

推出日期:2013年1月27日

1. Life – Entrance
2. 今天只做一件事
3. Overture
4. 花花世界
5. Life goes on
6. 每一個明天
7. 美滿人生
8. Welcome to the future
9. Eason On Eason’s Life (Part 1)
10. 時代巨輪
11. 大人
12. 碌卡
13. Stranger under my skin
14. 幸福摩天輪
15. 信任
16. Eason On Eason’s Life (Part 2)
17. 時光倒流二十年
18. 夕陽無限好
19. 今日
20. 我的快樂時代
21. 天下無雙
22. 與我常在
23. 床頭床尾
24. 主旋律
25. Life – Exit

http://skymusic.com.hk/?p=44321