設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Ki

[演唱會] Eason’s Life 陳奕迅2013演唱會 (Eason回應#89 BD推出日子 P.14 #140)

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔該曬師兄幫手post段報道出嚟。學樓上林師兄話齋Eason態度可能改變左,或者佢覺得佢班die hard fans實會買呢隻碟,想聽/睇足本就入場la! 以佢今時今日嘅態度,仲會加句:「吹咩!」

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

無奈.........

本來仲諗住入番隻~~~~

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Eason肯講都算係咁啦

我都明佢意思既, 佢只係科水既啫, 唔通續隻歌自已去傾咩, 我地只能選擇買定唔買, 當然啦,佢出得好d大家買都買得開心d
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Eason可能想做個勢頭要聽好嘢, full version就入場, 演唱會先至係佢揾真銀既地方主場, 還樹CD, DVD, BD都係最後BT左, 蝕又少數賺又少數, 傾唔掂數就係雙方都唔肯為里類SOURCE再投資, 等之後個能個都排, 繼續黃牛, 再無" 買唔到飛等Blu-ray law"里種心態, 全球一鍋蜂去搶飛, 好似搶奶粉.

里種可能就係佢講改變歷史, 改變以往嘅生態 (出碟分红, concert 後出碟再食尾水), 新人寄人籬下無得say, 但佢里D级數有自己公司緊係想肥水不流別人田, 仲有, 邊個話concert 後一定要出碟.

但正正因為佢里D级數, 你一係唔出唔唱, 你一出一唱就一定要交出良心功課. 記得學友今年出1/2世記BD, 76 post 訪問佢係咪會出全球定全華人第一隻3D BLU-RAY Concert, 佢答佢做今隻佢參與左好多, 自己要睇過質數如何先出街, 有硏究過3D 可行性但要質數真係過關才推.

忽然想起有人問過...................一個頂級足球員和球王究竟有咩的分別

評分

參與人數 2威望 +130 金錢 +130 收起 理由
lamwaikit007 + 10 + 10
小瑟 + 120 + 120

查看全部評分

TV 65A8F
AV AMP:OnkyoNR5008
BDP: OPPO 205 BOA UE
F:PMC FB1i sig
C:PMC TB2M-Ci
S:Mission mht
Sub: MiniMe P10 (Ver. 2)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

nakatajackson 發表於 2013-12-27 14:03
Eason可能想做個勢頭要聽好嘢, full version就入場, 演唱會先至係佢揾真銀既地方主場, 還樹CD, DVD, BD都係 ...

問題就正正在於買飛入場
想睇既好多都買唔到飛,邊個會咁傻俾幾千蚊(貴幾舊水都死啦)去睇一場演唱會
咪唯有買碟補數

而演唱會DVD/BLU RAY可以話係普羅大眾最肯俾錢去買既音樂產品
之但係依家搞到咁樣,仲有幾多人會肯鎊水

唔係香港人唔肯去睇,而係連基本入場既條件都咁唔完善既時候
點解唔出碟去俾人回味番呢個演唱會呢

仲有就係,好多時山腰/山頂位既觀眾睇唔清楚佢既衣著打扮有咩含意
好多時都係靠睇碟去留意番呢啲細節
到底所謂既改變歷史,係咪包括埋呢一個範疇呢?!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jack331 + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

吾關你事?甘關我荷包事嘛!你甘講,失望之餘仲慳番!好!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

CD及DVD現已上市啦

星級玩家

有心做好隻碟, 我地就買
無心出就唔買!

好簡單!!!

鉑金玩家

我唔鍾意佢串歌迷, 歌迷可以話係佢嘅米飯班主, 所以唔買, 條氣順D.

黃金玩家

haruko 發表於 2013-12-27 17:13
我唔鍾意佢串歌迷, 歌迷可以話係佢嘅米飯班主, 所以唔買, 條氣順D.

老豆貪污偷工減料都係甘啦, 少D歌有咩所謂