設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Hon

[外版] 龍珠 - 神與神 (多國版本)

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Hon 發表於 2014-9-26 00:33
好耐都無update過呢個post, 暫時隻美版神與神未出, 所以先出返d今年由Z開始重出既美版TV SERIES先....

暫 ...

美版神與神好快就出啦!

Blu-ray movie 係精神食糧,樹皮係日常既食糧,缺一不可!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

kennethc2k 發表於 2014-9-27 03:01
美版神與神好快就出啦!

我等緊買架....HEHE

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

tinlunlau 發表於 2014-9-26 05:52
上次錯過了美版Dragon Box,今次希望可以買齊bluray版。
上個月有幸見到堀川亮先生還請到他簽個名落我的港 ...

我當年入美版Dragon Box都仲係正常價, 而家都唔知乜野價位喇...

暫時睇Dragon Box點都好過BD Season Set, 起碼係東映自己嘅4:3 remaster先.

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

前言就唔講咁多啦, 真係行到我無晒心機, 好彩見到呢隻出左價錢又合理, 唔理咁多啦即時入手出埋POST俾左大家睇下先.

隻碟就响阿姐度入-185, 貴平就各有各睇法啦, 如果ONLINE訂的話我覺得差不多甚至平左, 咁...唔駛諗啦, 入左至算.

EXTENDED VERSION (BD+DVD)
雖則隻DVD對我...我咋黎講的確係可有可無, 但當港版價錢俾多20蚊有隻DVD咁就順返條氣LA.

正面圖
例牌美版九成九都有行BAR.

背面圖
望落好似幾COLORFUL.

開盒 (面)
紙套+膠盒

開盒 (底)

條聲
得TRUE HD

打開盒
3盒裝
又係例牌...咁DRY

影埋張內紙
最唔明係呢張, 點解粒龍珠....咁K怪既!?!?!?!?
呢D真係鬼佬至識欣賞啦.

暫時未睇, 因為個人行完咁耐無啦啦病病地, 等有返精神至睇完出報告啦, 瞓先.

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +40 收起 理由
jack331 + 10 + 10
scott0208 + 10 + 10 精彩報告
percyyip + 10
kennethc2k + 10 + 10 精彩報告
david167 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢啲數口既野好難計既…多$20多隻DVD,但少左中文字幕,不過美版的確好靚,阿姐又靚………我講個價!

不過套戲個結局真係出人意表,去戲院睇既話可能要介椅!以前果啲一向就係打到仆街,甚至死過返生(用龍珠復活),跟住打嬴,呢鑊竟然……
Blu-ray movie 係精神食糧,樹皮係日常既食糧,缺一不可!

1萬

鑽石玩家

kennethc2k 發表於 2014-10-3 12:47
呢啲數口既野好難計既…多$20多隻DVD,但少左中文字幕,不過美版的確好靚,阿姐又靚………我講個價!

不過 ...

DVD呢D野...算啦, 你當佢唔存在, 185就3碟版咁就算囉.

呢套野都係...算啦, 今時今日無得同以前比較架LA, 佢肯出一套時咪支持一套算囉, 我都對佢地既故事麻目晒.

1萬

鑽石玩家

多謝各位俾分.

1萬

鑽石玩家

大家好呀....

本來以為龍珠隻神與神劇場版應該都出到無得好再出架la, 誰不知日版又黎出多隻咁既野....

.
.
.
.
.

咩黎架?!?!?!

睇下一個回覆就清楚晒架la.

1萬

鑽石玩家

如果無睇錯既話, 應該係日版出返隻加長版, 因為美版之前已經出左一次, 所以日本仔又點會執輸.

加上今年又黎套龍珠新劇場版-復活之F...

响咁多咁好既優勢下就更係老虎魚蝦蟹都出啦.

又係唔多廢話, 大家慢慢欣賞吧.

先再出多次個封面先
買碟又好, 買包裝又好, 最正既地方就係左上角呢張貼紙
可以講得上呢張貼紙都唔小錢架LA.

紙套封面封底至小唔係共版既其中一款樣, 總算有返小小誠意既

到內裏膠盒封面又係唔同既

跟住盒入面既野...
碟就無記錯好似一樣...
唯獨是日本仔最鍾意送既廣告單張...

同埋最重要一樣就係...
新劇場版張初回限定咭啦.

.
.
.

好啦
呢套戲大致上我都買夠bd啦, 黎緊法版/德版差不多共樣版本就唔再入啦, 無謂太多重覆
話晒要留返d位俾套復活之F既BD架麻...HAHA

同大家約定下次見啦, 88先.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jack331 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

其實加長左d咩呢?