設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ph0381

[討論] 難道真的不能兩全其美? 各位ching來討論一下吧

星級玩家

新仔玩家

我以往對CK100抱有相當成見,認為CK100過分偏聲,無中低及低頻而致有鐵片聲。有人堅稱問題在於夾機,但我都重堅持CK100係好專門哋偏門嘅聲。

但係好有幸地認識一位對鐵三角好有認知嘅師兄將煲好嘅CK100借我試聽,我先知道,問題在於CK100極難煲。

我所試嘅呢對CK100有一定全面性,雖然高頻仍然去得好盡,但中低以及低頻係高質哋存在。個種低頻有彈性以及下潛,表達手法令到雖然其下潛唔算好深,但修飾得好好。我亂用我嘅set up,竟然無推出悪聲

呢位師兄講過真係要煲好耐;我試係近期嘅事,而佢個對已經過咗保。佢亦講過,CK100係開聲一段時間係會有極悪聲,所以我諗師兄可以再落力玩吓CK100先,可能會有大驚喜。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ph0381 發表於 2013-8-23 15:23
澀谷yodabashi好唔錯
我今次去大阪e earphones都行左我好耐

yodobashi梗係正, 第一次入去, 入嘅時候天仲係光嘅, 出嚟就黑晒
e-earphone@秋葉原都唔錯

話說, 如果你對FX800有興趣的話
可以pm我, lee兩日約出嚟聽, 1800之後都ok
今日我淨係帶左DX100+amp同R909 +FX800+IE80, R909又帶少左隻有唔少好歌嘅md
聽日的話, 我可以帶埋Signature Pro

yodobashi

yodobashi

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-8-23 15:36
我以往對CK100抱有相當成見,認為CK100過分偏聲,無中低及低頻而致有鐵片聲。有人堅稱問題在於夾機,但我都 ...

睇嚟佢用左特殊手法去煲
你都知佢對ATH嘅熟悉程度係非比尋常
佢自己d機都係特製嘅

新仔玩家

有無聽過iq?
或者其他v型聲音耳機?

專業玩家

開唔開得名架

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

thisismyname 發表於 2013-8-23 15:59
yodobashi梗係正, 第一次入去, 入嘅時候天仲係光嘅, 出嚟就黑晒
e-earphone@秋葉原都唔錯

唔好意思啊我學生黨
暑假尾好多嘢搞
落鋪頭試最快都要下星期五

星級玩家

新仔玩家

scene030112 發表於 2013-8-23 17:51
開唔開得名架

嗰位師兄都應該有上76,可以等佢自己嚟

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ph0381 發表於 2013-8-23 17:54
唔好意思啊我學生黨
暑假尾好多嘢搞
落鋪頭試最快都要下星期五  ...

嘛, 唔一定要落舖嘅, starbucks/pacific coffee坐下吹係水就ok
暑假要做作業嗎?
可以一齊做 (w
數學類的我基本上ok

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

暑假作業重有一大堆

鉑金玩家

我有聽開scandal………我用scandal試左隻Iq就買了………因為我覺得你果兩個要求都符合……
但若果要女毒就真係試清楚先了……