設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hiyori

[入耳式] [閒談] Aurisonics ASG2 圈鐵耳機 及其他 Aurisonic 耳機討論串

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

muffy 發表於 2013-7-31 11:30
我覺得好厚...
偏愛清新一族既應該未必arm
不如你又去試下啦...你可能會覺得我個人好forgiving... ...

會呀
WEEKEND 有時間會去會一會它

如果三個版本聲音一樣的話
無理由不買最平的版本
明知廠方只在外表修飾去收貴你
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

PCMM1 發表於 2013-7-31 11:39
會呀
WEEKEND 有時間會去會一會它

師兄番黎記得講下你覺得點...
其實我琴日問左frd借左好幾好既線黎試, 不過情況並無太大既好轉...

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

muffy 發表於 2013-7-31 11:49
師兄番黎記得講下你覺得點...
其實我琴日問左frd借左好幾好既線黎試, 不過情況並無太大既好轉... ...

說真
單元是15mm動圈
絕對不易應付
也要長時間熟成

好像對Philips S2
朋友煲了2000小時聲音還不太穩定
還在變聲
要見ASG-2真章
恐怕真的要買回來煲返一排先OK
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

高級玩家

同我試既感覺都幾唔同
看來煲後既狀態差好遠
奈何我當時被迫上馬...
踩一部機不代表說真話, 讚一部機不代表說謊話

星級玩家

MakCato 發表於 2013-7-31 14:25
同我試既感覺都幾唔同
看來煲後既狀態差好遠
奈何我當時被迫上馬...

Makcato哥你既聽感係好D定差D?
我試聽果對得40小時...同全新無分別...
同埋我只係試左mode 1同mode 3, 費時阻人收工...

高級玩家

muffy 發表於 2013-7-31 15:01
Makcato哥你既聽感係好D定差D?
我試聽果對得40小時...同全新無分別...
同埋我只係試左mode 1同mode 3, 費 ...

人聲既表達都有o的距離
我o個隻人聲唔前
當然...fitting都係因素
呢類半CM既機好多都戴唔好...
踩一部機不代表說真話, 讚一部機不代表說謊話

星級玩家

MakCato 發表於 2013-7-31 15:38
人聲既表達都有o的距離
我o個隻人聲唔前
當然...fitting都係因素

咁我估到wor
因為對ASG-2我可以戴到超級入, 我朋友都話人聲唔算好前
同埋我試果陣隔音好到連小小聲都聽唔到
唔知會唔會關事呢?

星級玩家

望番自己頭先寫既comments....忽然覺得自己好forgiving...
做人凡事都係留一線餘地好D...
大家自己參透啦...

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

muffy 發表於 2013-7-31 16:48
望番自己頭先寫既comments....忽然覺得自己好forgiving...
做人凡事都係留一線餘地好D...
大家自己參透啦.. ...

Good!!

高級玩家

各位師兄好!

我今日都去銅記個間試過!大致上同muffy 兄所講既一樣 好濛好多bass 音場窄!

但個sales 同我講話只係煲左10hr 同新係無分別!

咁我反而對呢隻重有D 保留 ,想過一排再去試過!

睇下會唔會有驚喜