設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hiyori

[入耳式] [閒談] Aurisonics ASG2 圈鐵耳機 及其他 Aurisonic 耳機討論串

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

chak1231 發表於 2013-9-10 00:49
用什麼音源比較好~~我也想去試下~~~我手上也只得外星狗~看可否朋友借來去試1+2  ...

個人認為可以配搭一些清晰而且中性既音源
分享一下, 自己聽過最滿意既組合係AK120+385, 用12 core siltech jumper

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

muffy 發表於 2013-9-10 09:09
個人認為可以配搭一些清晰而且中性既音源
分享一下, 自己聽過最滿意既組合係AK120+385, 用12 core siltec ...

要玩好1+2
只係播放器
連耳擴
加上過機線和耳機線
都已經超過35K

看來玩好1+2
除了要有強大的線材器材支援
最重要還是有足夠的財力金錢支援
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

星級玩家

PCMM1 發表於 2013-9-10 09:52

要玩好1+2
只係播放器

咁又無咁貴...呢套大概2萬
耳機線用金銀已經好好
同埋其他setup都已經好好, 只係我特別變態...追求極致既聲音...

我覺得音源多幾套唔怕
因為除左係非常重要之外, 你往後買既每一對耳機都會用得番曬
好似846, 我用幾套唔同既都出唔同聲, 所以係非常有趣的一件事

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2013-9-6 14:41
335+em6+ASG2....
新一代米王!

甘都抽左水
Kharma S7
Nac 202 Nap 200 DR Hi cap dr
Naim cd5xs
SC:super Lumina
IC:Venture Chloe, WW Platinum
PC:Siltech SPX800,Nordost Heimdall 2,WW Platinum
USB:AQ Diamond

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2013-9-10 10:08
咁又無咁貴...呢套大概2萬
耳機線用金銀已經好好
同埋其他setup都已經好好, 只係我特別變態...追求極致既 ...

當然有趣啦,全部要用錢堆砌出黎
Kharma S7
Nac 202 Nap 200 DR Hi cap dr
Naim cd5xs
SC:super Lumina
IC:Venture Chloe, WW Platinum
PC:Siltech SPX800,Nordost Heimdall 2,WW Platinum
USB:AQ Diamond

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lamhokin 發表於 2013-9-10 14:19

我覺得用錢堆砌我會開心D~

星級玩家

lamhokin 發表於 2013-9-10 14:19

真係好有趣呀~
令到846變到唔係846既聲...
令到ASG2馬上變得唔濛...

耳機真係一樣非常有趣的東西!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lwt 發表於 2013-9-10 14:22
我覺得用錢堆砌我會開心D~

我覺得係咪用錢堆出嚟無乜影響, 因為我成日聽歌會投入到唔記得自己用緊咩器材, 用邊部player, 聽緊咩耳機, 中間駮左咩等, 成日都要諗一陣先諗番起

當然可以花少d錢更好la
明日を掴むために !