設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: billy3310

[1080高清電視] sony 55w950 有一粒死點可接受嗎

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

chanherry 發表於 2013-7-30 15:05
英雄所見略同!原來55w95正價做緊成3隻雞…俾正價買都唔能夠包無死點!
俾我仆到去換添囉唔洗睇…呢次師 ...

今日都問左有關死點換機問題

照足公司做法死點超過三點至會更換
吾理光點或黑點都當一個死點,即有三粒光點都不會換
亦無分中間位或非中間位
不過凡事總有例外,就算有三、四點在六、七呎距離理應察覺不到
如觀看距離太近可輕易察覺死點處在
又如光點過亮做成困擾

甘又真係sony借左部52寸我睇過成個月
今晚特登揾至發現有死點

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

新w950用吾到舊3D眼鏡
有無ching三舊水收留

星級玩家

exchange everyday.....

76-FC 藍寶石勲章

billy3310 發表於 2013-7-31 00:27
新w950用吾到舊3D眼鏡
有無ching三舊水收留

3舊兩副?係就等我黎…講堅的…
w950有ps雙打各有各view嘛…舊超梗係唔用得番
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

chanherry 發表於 2013-7-31 05:28
3舊兩副?係就等我黎…講堅的…
w950有ps雙打各有各view嘛…舊超梗係唔用得番 ...

當然係三舊水兩副,自己已用吾着
w950好似話用乜乜新技術傳送,不再是紅外線
跟機果兩副750 sony 會收回
厘兩副250係自已科水買
當然買250吾係貪佢比750平
250設計類似overfit 太陽眼鏡,四眼仔可戴住自已副眼鏡on top再戴250(當然自已副眼鏡吾係好大)
你可睇返我之前既post計到用左幾耐(三套戲甘多)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

billy我已pm果兩副舊超等我黎請留俾我
新超for W900series @$80/pair sonystyle.com.hk...
不過唔知係咪只for ps 雙打view only..
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

chanherry 發表於 2013-8-1 10:11
billy我已pm果兩副舊超等我黎請留俾我
新超for W900series @$80/pair sonystyle.com.hk...
不過唔知係咪只f ...

收到晏些call你

幾拾蚊果啲係被動式,sony果隻未眼過

LG就起百記玩過,不知跟機會吾會同放出黎任玩的一樣

現成纖維偏光片係有分厚薄,薄既偏光片我只當佢做膠片

不會稱作鏡片,因太易變形

亦無得訂制副好啲,因暫時没有淺灰色偏光作零售用

LG果種正正就是最薄果隻

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

billy3310 發表於 2013-8-1 12:56
收到晏些call你

幾拾蚊果啲係被動式,sony果隻未眼過

我唔知呢度幾十蚊副既係咪只用於simalview...but marked for W800 series only

我唔知呢度幾十蚊副既係咪只用於simalview...but marked for W800 series only

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

chanherry 發表於 2013-8-1 16:10

w800 & x9000 都是用LG 既panel
所以也是被動式既3D
也即是右左用135° & 45°角偏光片做3D影深

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

billy3310 發表於 2013-8-1 19:50
w800 & x9000 都是用LG 既panel
所以也是被動式既3D
也即是右左用135° & 45°角偏光片做3D影深

ok...see u tomorrow

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

billy3310 發表於 2013-7-31 00:20
今日都問左有關死點換機問題

照足公司做法死點超過三點至會更換

我部46w950 買左成2個月發現有粒光點過亮做成困擾
打去sony 話冇計