設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: billy3310

[1080高清電視] sony 55w950 有一粒死點可接受嗎

星級玩家

billy3310 發表於 2013-7-25 21:21
所以最怕買電視,買部細mon都可以check過無問題至比錢
電視一定要送貨,送到黎至知有無光點死點,有三點 ...

肯定係退貨機. 光死點在中間, 索尼先有得退貨.
如果係邊邊, 索尼又點會肯換番部好的俾顧客.
所以你預那些貨係光死點會在中間位置.

貧民影音組合
索尼 46HX850
Oppo 105D for Movie
菲利普9700 for CD
天龍 2313
KEF 3005se + atmosXT
Belkin Isolator 6 > ISOL-8 LC > 208-8

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

退款。

星級玩家

exchange everyday.....

76-FC 藍寶石勲章

billy3310 發表於 2013-7-25 13:16
吾會加價,只能買55w800

咁好死肯refund俾您?索你不嬲算到您爆如果sonystyle買好可能唔會回水添寧願升級俾您
我覺得要睇粒點死向A鬆定B鬆…仲有係死點定光點…同埋係咪自用到底短期都唔會換囉
w950同呎吋都算升級了…大家都係XBR但新款好多!您都識講回水只能夠買w八
俾我就換但要跟番同舊機一樣既保養
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

退錢...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

chanherry 發表於 2013-7-26 02:06
咁好死肯refund俾您?索你不嬲算到您爆如果sonystyle買好可能唔會回水添寧願升級俾您
我覺得要睇粒點死向 ...

點解咁多人話回水既?須知道佢肯換部w950傀樓並不常見…因為樓主買時都係
display unit offer…三叔既話而家只會跟3個月保用不會回水添…講真如果1點死點而不是光點
就算A鬆唔講未必搵得到…樓主如果唔會常換機真係掣得過…W出左幾耐姐部機lifetime有限
估計15K左右入手而可以換到新款喎…唔通要人換部X9000先肯咩
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

有死點!始終心裏面都唔舒服,如可退款,緊係退啦!
3D投影機:SONY HW30ES
功放:DENON AVR -X7200WA
藍光機:DENON DBT-3313UD
前置:B&W 804S
中置:B&W CMC S2
後置:B&W 685 S2
後置:B&W DS6
前高置:B&W DS3
重低:MK MX-250

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

billy3310 發表於 2013-7-25 21:21
所以最怕買電視,買部細mon都可以check過無問題至比錢
電視一定要送貨,送到黎至知有無光點死點,有三點 ...

Ching講出左重點,正常代理送貨新機,三點以內不退貨
你而家叫佢回水,補幾叉野買新機,番到來如果都有死點就真係慘啦
去睇下件野condition 如新淨,死點在側,有保,我一定換lor

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

比我會選擇退款.....
之後從新加錢買過部
有死點!始終心裏面都唔舒服!
x n

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

多謝各ching寶貴意見

今日上sony睇完部機,依家等安排送貨及更換掛牆架

都要讚一讚sony既處理,原本預算7至十日換panel

起碼一星期後會主動聯絡我告知仲未返到零件

之後也主動提供處理方案解決問題

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

billy3310 發表於 2013-7-30 13:53
多謝各ching寶貴意見

今日上sony睇完部機,依家等安排送貨及更換掛牆架

英雄所見略同!原來55w95正價做緊成3隻雞…俾正價買都唔能夠包無死點!
俾我仆到去換添囉唔洗睇…呢次師兄買左部識得自我進化升級既電視…恭喜恭喜…
這種經驗唔係人人都有的…祝您睇得開心…香港人3D
55吋16:9芒死1點真係著住機俾您搵都未必搵到向邊…