設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 火機

[討論] 原來我地 POST76既團購都好出名.....

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

SET權限係一個折衷o既辦法,團購係會員o既福利,好應該留俾會員享用,想團購o既,應該比D誠意升級做權限指定o既級數,唔係想團購,就係咁二註個冊就得,失去咗會員o既意義 ...
245141525 發表於 2009-7-22 14:39

都冇辦法啦...本來想一班兄弟有平嘢玩, 結果........小瑟我唔想冇團購, 但你都要顧住自己woo!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我估師兄既意思係懷疑 Sales 講有個客問 ... 其實係佢自己舖頭或相關行家睇到,並非真正有人咁同個 Sales 講,應該唔係唔信你既說話!

最重要係係咪真係有個客用呢喥個價同鋪面講...... 肯定咁答你..."係"
火機 發表於 2009-7-22 15:13

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

其實好多shop都識上網收下information, 好像冷凍fues, 而且我見shop都是在網上訂hdmi(大家都知which hdmi)回來賣
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

set 權限係無用,sales 實有方法入到來,正如我果邊之前其中兩次版聚,一次有有心搞事的會員(店員)混入來搞事,我地都係事後先知有臥底,一次就有雜誌記者混入來,打機時免費幫人整PSP都寫幾版紙,無錢賺講到好似賺到上市咁!

其實我覺得最重要係同一個Product唔好做幾水,除非係代理同網站直接合作,否則長做長有同一個Product,一定對出面鋪頭有影響,而且十個有九個都唔信團購無水位,一定會有賤人出去同人講價,比我係老細,我都同代理投訴,無端端比人壓價,我都會火起!

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

乜攪到無間道咁誇張呀 , 打機 ja ... 又唔係咩大茶飯 , 都係幫下朋友 , 以機會友 ...都要比人咁講 , 真係慘 .  

set 權限係無用,sales 實有方法入到來,正如我果邊之前其中兩次版聚,一次有有心搞事的會員(店員)混入來搞事,我地都係事後先知有臥底,一次就有雜誌記者混入來,打機時免費幫人整PSP都寫幾版紙,無錢賺講到好似賺 ...
阿定 發表於 2009-7-22 15:22
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小弟可能有少少 bias....... 但小弟覺得 "多隻香爐多隻鬼" 呢一個想法, 所有舖頭都有會有
但凡有人 / 團體同佢爭生意, 不論合唔合理, 佢地都一定唔喜歡

如果代理俾 forum 既 cost, 低過舖頭來貨價, 咁代理始乎做得 ...
Raphael 發表於 2009-7-22 15:11

forum同街鋪又唔可以咁比.
第一, 呢度唔係做生意, 個價真係友情價.
第二, 人地要比租請人. 都係錢.

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

現在媒體其實真係變左質,呢報導手法先叫標淮 ...

乜攪到無間道咁誇張呀 , 打機 ja ... 又唔係咩大茶飯 , 都係幫下朋友 , 以機會友 ...都要比人咁講 , 真係慘 .  

里奧 發表於 2009-7-22 15:37

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

喺事情入面, FORUM 就好似網上商店一樣而已, 特點係平~
舖頭根本都有自己既優勢 ; 始終一間舖頭喺喥, 會令顧客較有信心, 現買現賣, 毋需俾咗錢收唔到貨~

如果舖頭不滿代理俾貨 FORUM, 代理只要簡單一句就搞掂 :
我有貨未賣晒, 你唔俾我從其他途徑賣, 唔通你舖頭同我哽晒啲貨去???

其實作為一間代理, 只要佢對舖頭同 FORUM 一視同仁 (劃一來貨價), 根本舖頭都無理據去嘈
呢啲野, 相信代理會識得講架嘞.... 唔駛擔心咁多
況且, FORUM 團購只係好少數量而已 ; 個市場咁大, FORUM 團購佔得幾多吖.....? 舖頭生意唔好, 求其搵個籍口向代理呻吓, 想 "搲" 低少少來貨價而已

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

現在媒體其實真係變左質,呢報導手法先叫標淮 ...

wil-wil 發表於 2009-7-22 15:40

所有出席版聚的朋友都免費得到一張PSP保護貼及購買Monster Hunter 2 正版的$20蚊 coupon (注:全香港炒價350-400時期)

經某媒體理解後

送張成本1蚊都唔駛的保護貼,引你去用$368(標價)-$20(coupon),即用$348買隻原價$298的Game,係咪呃人就大家自已分析啦!

問你死未!講到個個去版聚的人都會山長水遠去指定鋪頭買正版咁!

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

所有出席版聚的朋友都免費得到一張PSP保護貼及購買Monster Hunter 2 正版的$20蚊 coupon (注:全香港炒價350-400時期)

經某媒體理解後

送張成本1蚊都唔駛的保護貼,引你去用$368(標價)-$20(coupon),即用$348買隻 ...
阿定 發表於 2009-7-22 15:51

邊個媒體咁寫野架.........?
小弟以前做過 GAME 雜誌; 當時啲人都唔係咁架喎.......