設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: manpan0226

[AV擴音機] 鬼妹751R同o架妹929大家會揀邊部?

進階玩家

古晶 發表於 2013-7-7 13:33
jps,屈機頭尾唔洗2k,既晶兄

睇黎兩位晶兄都係高手中既高手喎{:9_430:}

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

manpan0226 發表於 2013-7-7 13:40
唔該師兄,16樓會唔會有賣JBL喇叭?可以順便試埋邊部夾D,同埋其實何謂夾聲,點先算夾? ...

你聽落鍾意最緊要,就主力試呢兩部,播多D大場面,例如大爆炸,狠勁既槍聲,靜靜地既對白

76-FriendClub

76-FC 藍寶石勲章

manpan0226 發表於 2013-7-7 12:42
師兄您既情況同我好相似喎,暫時都係諗緊3010或者751R,86就唔諗了,覺得先鋒機遙控好易壞!
不過暫時以 ...

師兄,其實哩兩部都係好機 ,751R 以我玩CA 經驗一定唔錯,差在去到咩嘢境界姐; Onkyo 3010 / 5010 我自己就好有興趣去試吓玩吓唔到牌子(我只係刚玩AV 時用過低階的 O記602 定603 咋)
AV System :                                 2 Channel System :
Panasonic TH-55HZ1000H        Musical Fidelity A1                                   
Denon AVC-X8500H                  Marantz SACD 30n
PANNDE PD6X                           Atomica Strato (無極)
B&W 705 S2, HTM72 S2, KEF R8a, E301
Velodyne SPL-1200 Ultra

進階玩家

古晶 發表於 2013-7-7 13:37
ca應該係聲音甜美先行,o記3010同5010戲院感應該會比較強幾多下,埋身同狠勁D
我用過ca佢既751bdp同dac係甜 ...

我都訂在部105銀版,貪佢有全區碼,不過尋日打去問,話到宜家都未有貨期,訂個時又話7月頭,宜家又話7月中,激死啦,原本部95又放在部師兄,宜家無靚機用,用緊三星幾百元個D機{:9_433:}

進階玩家

古晶 發表於 2013-7-7 13:46
你聽落鍾意最緊要,就主力試呢兩部,播多D大場面,例如大爆炸,狠勁既槍聲,靜靜地既對白 ...

有無邊幾套可以試機既戲推介,等我自己拎兩三隻碟去比佢試{:9_425:}

進階玩家

MarkKwok 發表於 2013-7-7 13:48
師兄,其實哩兩部都係好機 ,751R 以我玩CA 經驗一定唔錯,差在去到咩嘢境界姐; Onkyo 3010 / 5 ...

好,目標就定係安記3010同CA 751R啦,不過希望3010可以搵到平D既啦,如果唔係其實試完鐘意都無用{:9_418:}

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

manpan0226 發表於 2013-7-7 13:50
有無邊幾套可以試機既戲推介,等我自己拎兩三隻碟去比佢試

變型金剛1  Transformers
試機範圍: 環繞聲 + 低音
試機片段: Chapter 2,6,8,15,17-21

忍者刺客  Ninja Assassin
試機範圍: 環繞聲 + 低音  + 黑位 + 槍聲
試機片段: Chapter 15-18, 21-23

功夫熊貓 環繞聲 + 低音
試機片段: Chapter 10 唔係好記得

進階玩家

古晶 發表於 2013-7-7 13:58
變型金剛1  Transformers
試機範圍: 環繞聲 + 低音
試機片段: Chapter 2,6,8,15,17-21

全部我都有,等我拎埋去試先,不過今日唔得閒,睇黎要下星期六日去,可能遲D去3010會平D呀 ,哈哈
或者平時九點係咪應該收哂啦

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

manpan0226 發表於 2013-7-7 14:01
全部我都有,等我拎埋去試先,不過今日唔得閒,睇黎要下星期六日去,可能遲D去3010會平D呀 ,哈 ...

希望你買到心頭好啦

進階玩家

古晶 發表於 2013-7-7 14:03
希望你買到心頭好啦

多謝師兄,好感激您提供咁多有用意見,啜啖先