設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: YYSKY

[討論] 大家所用搖控器有無包熱縮膠(己加相)

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ropresident 發表於 2013-7-4 12:24
係丫~~~~
佢地有個min. charge, 所以買野幾時都係多人一齊買好.
最衰76唔可以自由組團, 否則真係可以連日 ...

係囉....我上次買喇叭釘腳.....4隻腳都係$5x 蚊.....但運費都要成 $ 4x 蚊
【苦盡甘來】

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

keke323 發表於 2013-7-4 12:32
係囉....我上次買喇叭釘腳.....4隻腳都係$5x 蚊.....但運費都要成 $ 4x 蚊   ...

無辦法啦, 尤其而家生活咁困難, 物價通漲得咁勁抽, 如果唔諗下辦法慳錢, 遲早都窮死

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ropresident 發表於 2013-7-4 12:55
無辦法啦, 尤其而家生活咁困難, 物價通漲得咁勁抽, 如果唔諗下辦法慳錢, 遲早都窮死  ...

我呢 d 一早窮死左好耐喇
【苦盡甘來】

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

keke323 發表於 2013-7-4 13:41
我呢 d 一早窮死左好耐喇

師兄你拎哂黎炒野食姐

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

YYSKY 發表於 2013-7-4 11:10
依,係喎呢個係幾好的監察辦法,但粒電芯會唔會易鬆呀?

我會年幾二年換一次電芯,師兄教落,揀日本製造 ...

報告 SKY 師兄.

尋日去開 SSP, 諗住買返 D made in Japan 睇下門口

點知已經無晒, 大部分已經係 made in China.

就連我之前 post 果款 Alkaline 電都已經變成 made in Thailand
YBA PASSION IA350
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 751R
OPPO BDP 105D
FOCAL DIABLO UTOPIA III + CC900
MIRAGE OS3
MORDAUNT-SHORT AVIANO 7
PANASONIC TH-P42V20H
MAGIC TV 8000D
ISOL-8 SUBSTATION LC
隆宇 LY-206-2

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

fatkie 發表於 2013-7-4 14:22
報告 SKY 師兄.

尋日去開 SSP, 諗住買返 D made in Japan 睇下門口

唉,時代轉變中,以往我只識揀Pan記電芯,無留意邊處製造,今日我跟師兄你學會揀made in Japan,可惜太遲,

多謝報料。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

YYSKY 發表於 2013-7-4 14:31
唉,時代轉變中,以往我只識揀Pan記電芯,無留意邊處製造,今日我跟師兄你學會揀made in Japan,可惜太遲 ...

原來我成屋只剩下呢粒 MIJ
用緊嚮鬧鐘

FOCAL DIABLO UTOPIA III + CC900
MIRAGE OS3
隆宇 LY-206-2

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

fatkie 發表於 2013-7-4 22:36
原來我成屋只剩下呢粒 MIJ  
用緊嚮鬧鐘

唔同產地但技術一樣咁可靠性係咪應該一樣呢?

都無得揀啦唯有信牌子啦。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

YYSKY 發表於 2013-7-5 01:04
唔同產地但技術一樣咁可靠性係咪應該一樣呢?

都無得揀啦唯有信牌子啦。 ...

最後我都係買返黑色 PANASONIC 既 AAA, 同 MITSUBISHI 既 AA

雖然 MADE IN CHINA, 不過密 D 更換 (一年左右), 應該都安全既.
MIRAGE OS3
隆宇 LY-206-2

3萬

白鑽玩家

- KK-

電芯我都係用 GP 咋