設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: YYSKY

[討論] 大家所用搖控器有無包熱縮膠(己加相)

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lamfatlun 發表於 2013-7-3 13:07
超靚喎!不過點樣封口架?

呢位師兄一定少行女人街啦,唔講咁白啦。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

keke323 發表於 2013-7-3 11:54
我上次都有用風筒....不過

現代風筒係散風設計又有高温Cut Off保護的,唔夠力㗎,舊式吹濃頭髮那種就可以,若只是給這個用途買支熱風槍又好似誇張咗,我個人鐘意DIY所以支槍有多用途,

或者唔怕阻地方買支超平宜的來用吧,兩嚿水有找,我就是用緊啦,仲係可調溫度喎,超滿意。

星級玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員

YYSKY 發表於 2013-7-3 15:35
現代風筒係散風設計又有高温Cut Off保護的,唔夠力㗎,舊式吹濃頭髮那種就可以,若只是給這個用途買支熱 ...

星級玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員

YYSKY 發表於 2013-7-2 11:11
視跟機電池類型,若不能肯定就用碳性,因為誤用鹼性可能會燒電子板的,

為了防止電池過舊漏水,大約二年 ...

記得唔好用金X王,我個magic tv遙控之前一天重用緊,但之後一日發現有透明液體流出,攞去鴨記整咗五十個大佯,頂了三個月,最後因裡面底板被腐蝕了而報消,再唔見百五蚊買了個新的。其實還有樂聲電視遙控也有同樣問題,但幸好發覺得早,只是彈弓遇害,但現在時常接觸不良!(註:距離品質保證還有一年多才到期的)我以後也不會再買這個品牌。

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

熱宿前, 自己要點處理袋口位...?
研究-係我終生興趣
黑膠唱盤: Pro-Ject 2Xperience
CAS: CA851N
2ch amp: Luxman L-350AII Class A
9.1 AV system: LG 55, Pioneer BDP & SC-LX86, Velodyne SPL-800i, XPA-5, Energy Veritas V-6.3 x Mirage OS3

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Einstein 發表於 2013-7-3 18:26
熱宿前, 自己要點處理袋口位...?

呢位師兄又係少行女人街啦,哈哈。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

hoi911 發表於 2013-7-3 18:13
記得唔好用金X王,我個magic tv遙控之前一天重用緊,但之後一日發現有透明液體流出,攞去鴨記整咗五十個 ...

多謝提醒,相信好多師兄都睇到,明白啦。

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

YYSKY 發表於 2013-7-3 18:53

Got it.....
研究-係我終生興趣
黑膠唱盤: Pro-Ject 2Xperience
CAS: CA851N
2ch amp: Luxman L-350AII Class A
9.1 AV system: LG 55, Pioneer BDP & SC-LX86, Velodyne SPL-800i, XPA-5, Energy Veritas V-6.3 x Mirage OS3

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

YYSKY 發表於 2013-7-3 18:53

真係好小行女人街.....求教!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lamfatlun 發表於 2013-7-4 08:28
真係好小行女人街.....求教!

我都好耐無行唔係好肯定,應該亞街老街口有檔口專賣手提式封口器,用2A電池兩粒,唔見就一路行在交叉路口找,要隨緣啦。

我係三年前買落,而家真係要隨緣。