設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: LCPD

[AV擴音機] ONKYO 3010 出現 no signal 問題,煩請各師兄幫手!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我未換 Y 記3010 都想買 818 or 5010 但真係怕易壞 而且我買水貨 驚無得整
前:iQ1+RB 61
前上:Mirage OS3
中:RC 52
後:Mirage OS3
AMP:Yamaha A3010
SUB:Sunfire HRS-12
BDP:BDP60
DAC:MD10

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

JAPAN53 發表於 2013-5-21 14:40
好老實講就算 真係知道3010有少少缺憾,,比你換 你都唔知換邊部好
買得3010 都係因為覺得5010唔太值比多幾 ...

咁又係,再換都唔知換乜.
再者部AMP又唔係平,
點會有少少缺憾....
等緊官方既答案,
唔解決呢件事真係心掛掛。

黃金玩家

Onkyo 近期既服務質素,祝你好運!

銀級玩家

blackcolor 發表於 2013-5-21 17:23
Onkyo 近期既服務質素,祝你好運!

請問blackcolor師兄你個Case發展成點?

黃金玩家

JAPAN53 發表於 2013-5-21 14:40
好老實講就算 真係知道3010有少少缺憾,,比你換 你都唔知換邊部好
買得3010 都係因為覺得5010唔太值比多幾 ...

搵日你上黎我度聽下你就知 乜野係心水

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

turbines 發表於 2013-5-21 14:13
個塊hdmi電路板真係超熱,,,熱過放大線路成幾倍,,,,盪手的呀
不過我發覺左一個問題,,師兄唔知認 ...

”我818買返來時個紙盒既開封口有兩條膠紙的,,即時話部機之前以經俾人開過,,我擔心的是,如果曾經擺過出來做demo機,,可能有過熱問題,,又或者試過著機時插/拔hdmi,,,,甘就實死了,,,,,所以個箱個兩條膠紙令我好擔心=..=”
呢個問題好值得反思 點解會有 兩行膠紙   我之前買部貨尾 P記 55 果陣又係有 兩行膠紙(我一買返黎原來其中一個 hdmi 頭已經有問題)....咁我又想問...係咪一開始新貨果陣已經係兩行膠紙先 {:9_419:} 如果一開始已經係兩行膠紙既話...咁都仲講得通....但如果一開始係無兩行膠紙既話.....後期貨尾果 d 點解會有 {:9_419:} 係咪根本存在問題   所以我都希望有買新貨既 ching 可以分享下早期新貨有無兩行膠紙既問題
【苦盡甘來】

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

keke323 發表於 2013-5-21 18:37
”我818買返來時個紙盒既開封口有兩條膠紙的,,即時話部機之前以經俾人開過,,我擔心的是,如果曾經擺過出來 ...

自己又沒睇清楚,返到屋企開箱都睇唔到,到部機讀唔到訊號,出現no signal,跟住睇返個盒,先知有兩行膠紙,如果個紙箱底都係兩行就講得通姐,真係有點衝動想公開我係邊買既,但又唔知係唔係去零售商前已出事!
CA x Klipsch

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

turbines 發表於 2013-5-21 18:57
自己又沒睇清楚,返到屋企開箱都睇唔到,到部機讀唔到訊號,出現no signal,跟住睇返個盒,先知有兩行膠 ...

ching 安記既膠紙無 onkyo logo 架
【苦盡甘來】

3萬

白鑽玩家

- KK-

turbines 發表於 2013-5-21 18:57
自己又沒睇清楚,返到屋企開箱都睇唔到,到部機讀唔到訊號,出現no signal,跟住睇返個盒,先知有兩行膠 ...

同埋 ching 買機果陣唔係即時 check 既咩
我就有即時 check( p記膠紙係有印 pioneer logo的)....因為我打過去 p記 sc 問...佢話係正常係有兩行膠紙
不過我都有點半信半疑....貨尾係咪多數有 d 問題既所以先咁問
【苦盡甘來】

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

keke323 發表於 2013-5-21 19:05
ching 安記既膠紙無 onkyo logo 架

冇錯!就係膠紙冇LOGO呢野先PK
CA x Klipsch