設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: blackcolor

[請教] 想搵條夠力水既電源線。。。

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

blackcolor 發表於 2013-5-14 17:31
即係咁,對於我呢的又無彈藥又無知識既新手,希望可以進可攻,退可守!

1。開頭想放響拖板, ...

1,同3都一定無問題。
2 就考工夫D。

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-5-14 17:35
1,同3都一定無問題。
2 就考工夫D。

明白,超級唔該師兄!

等我消化下先!

咁如果想放響 int amp 要有力得黎唔硬聲!要柔聲!有咩 PC 推介?

高級玩家

plnl88 發表於 2013-5-14 17:27
比拖板用,普通頭尾已ok啦。
我用自家鍍金,銠,mk紅頭乍喎

晶 Sir,如果想用 MS-328 英式頭 (見佢唔駛屈條 N 線,好似較容易安裝),

佢有鍍銀、鍍金及鍍銠鉑金

比 TV 及 電處,應該用邊隻至岩呢?

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

blackcolor 發表於 2013-5-14 17:42
明白,超級唔該師兄!

Q: 咁如果想放響 int amp 要有力得黎唔硬聲!要柔聲!有咩 PC 推介?
A: 下,打內家拳? 有力得黎要柔聲!未見過喎。
像真度極高的金蛇就有,要唔要試下?

1萬

黃金玩家

john.cwk 發表於 2013-5-14 17:50
晶 Sir,如果想用 MS-328 英式頭 (見佢唔駛屈條 N 線,好似較容易安裝),

佢有鍍銀、鍍金及鍍銠鉑金

TV 用銠頭。電處原本用銅都可以了。
師兄好似比 AV 用,用銠都得。
紅腸入 MS 英頭係易啲。
但 MS 隻銠頭要成 500 一隻,有啲貴。
去搵下市面上重有無鍍左銠的 MK 紅頭。
比 D 心機,紅腸係入到 MK 頭的。

高級玩家

plnl88 發表於 2013-5-14 19:40
TV 用銠頭。電處原本用銅都可以了。
師兄好似比 AV 用,用銠都得。
紅腸入 MS 英頭係易啲。

唔該晒晶 Sir!   

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-5-14 19:30
Q: 咁如果想放響 int amp 要有力得黎唔硬聲!要柔聲!有咩 PC 推介?
A: 下,打內家拳? 有力得黎要柔聲 ...

咩金蛇?WW GOLD E ?

Or ???

1萬

黃金玩家

blackcolor 發表於 2013-5-14 21:36
咩金蛇?WW GOLD E ?

Or ???

Aurum A168 ,一位前輩的手造線。

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-5-14 21:41
Aurum A168 ,一位前輩的手造線。

即係可遇不可求+$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

都係返番來現實,int amp 用既 PC , 唔要尖薄聲!因為已經好多「銀」線,「銀」plug......etc.

有咩推介?廠或散線都可以!如果 DIY, 最好一條龍買齊哂 頭尾+線+整埋完成品啦!

1萬

黃金玩家

blackcolor 發表於 2013-5-14 21:55
即係可遇不可求+$$$$$$$$$$$$$$$$$$$  

都係返番來現實,int amp 用既 PC , 唔要尖薄 ...

Int Amp 條電源線要夾好多野的。
其實師兄對而家套野有乜唔滿意呢?
用緊乜 Amp?乜喇叭?用緊 Aurora?
Source 係 CDP? CDT+DAC? 都係用緊 Aurora?