設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: blackcolor

[請教] 想搵條夠力水既電源線。。。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2013-5-14 00:12
你有條 3200?
幾時拎黎同條冰紅泊下呀?

正有此意。

記錯咗條紅腸至係$450/呎。

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

YYSKY 發表於 2013-5-14 00:17
正有此意。

記錯咗條紅腸至係$450/呎。

師父,紅腸 240/呎 乍。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2013-5-14 00:18
師父,紅腸 240/呎 乍。

呢排少落舖有啲失憶啦勿笑。

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-5-14 00:10
最想無乜雜質+干擾得黎要夠力水!

咁如果用緊 WW matrix 拖板 + aurora (ofc silver clad plug) 而其他如 int. amp , bdp, cdp 都獨立自己一條 WW aurora PC !

身痕想換條 WW SE 廠線 落拖板睇下會唔會好力水的!?

又有想個買多個平價 isotek 拖板 + PC !

不過唔想越搞越多野同複雜,所以想換條夠力既 PC 算了!

(Budget 有限又換唔起的好既 power conditioner ! )

黃金玩家

ropresident 發表於 2013-5-14 00:05
小弟而家放緊係dac, 金仔, 86, 拖板. total 4個位置.

18樓賣緊 $680/尺, 不過小弟覺得貴左d ...

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

blackcolor 發表於 2013-5-14 00:24
咁如果用緊 WW matrix 拖板 + aurora (ofc silver clad plug) 而其他如 ...

咁如果用緊 WW matrix 拖板 + aurora (ofc silver clad plug) 而其他如 int. amp , bdp, cdp 都獨立自己一條 WW aurora PC !
身痕想換條 WW SE 廠線 落拖板睇下會唔會好力水的!?<--- 試下都好喎。唔得咪將條 SE 插 CDP 羅。但,廠線 SE 好貴喎。

小弟都有個問題比師兄:wall <-- aurora--> matrix <---aurora ---> int amp, 你覺唔覺靜,同夠力呀?

又有想個買多個平價 isotek 拖板 + PC ! <-- Isotek 好似無野係平的。

不過唔想越搞越多野同複雜,所以想換條夠力既 PC 算了!<--- 其實師兄想用條夠力的PC 插乜?

(Budget 有限又換唔起的好既 power conditioner ! ) <--- LY-206-2 唔貴丫。

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-5-14 00:37
咁如果用緊 WW matrix 拖板 + aurora (ofc silver clad plug) 而其他如 int. amp , bdp, cdp 都獨立自己 ...

Isotek 都有平野架!

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... &extra=page%3D4

其實我想要條夠力水的既 PC for 拖板!因為擔心大多野一齊用會腳軟!

(不過我部 av amp 同隻 subwoofer 無落 ww matrix !)

至於背景聲可能我套 cheap 野,我覺得都算靜!

不過話時話,可能我用左 QED RCA, 的高音有時都幾尖!

諗緊灌沙落腳會否改善?!

返正題,如果想想拖板再好力水的,換條 PC 落 matrix 好?定係點好?

1萬

黃金玩家

blackcolor 發表於 2013-5-14 00:56

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=156125&extra= ...

Isotek 都有平野架!<--- 係喎。
http://post76.hk/forum.p ... &extra=page%3D4

返正題,如果想想拖板再好力水的,換條 PC 落 matrix 好?定係點好?<--- 我借條五呎紅腸你玩一星期嘞。但交收你要黎荃灣架喎。

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-5-14 01:04

咁又唔駛!

即係話比 ww matrix 用,紅腸已經夠力水啦!係咪?

1萬

黃金玩家

blackcolor 發表於 2013-5-14 01:13
咁又唔駛!

即係話比 ww matrix 用,紅腸已經夠力水啦!係咪?  ...

紅腸係  30a thruoughput  的 in-wall cable。
比地板用當然勝任有餘。
但,還有味道的問題。
紅腸是要加 IP2 鉑金屎 先會正。
你唔試過又點知岩唔岩你口味。
平極五呎+屎都接近二千。
試左先決定入手好D。
免得後悔。試下又唔使錢嘅。
因為真係有七位師兄回報唔見效果的。