設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: david1503

[請教] 「你喜愛的CD」

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我又來參加下先
這一張未必係最愛,但很重要既一個音樂歷程
雖然離開果個年代很遠,連聽歌方向都唔同左好多
但就可能是他們另我直正愛上音樂
「Pulp」唔知係76 算唔算大家唔熟悉既名子呢

這是我不會忘記的一個名子

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
spencerchan1 + 10 + 10 用家心得
tinsly + 10 + 10
david1503 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

giseegoobi 發表於 2013-5-9 21:29
我又來參加下先
這一張未必係最愛,但很重要既一個音樂歷程
雖然離開果個年代很遠,連聽歌方向都唔同左好多 ...

多謝師兄分享!我完全沒認識呢!哈哈!立即去YOUTUBE和WIKI做功課!

很喜歡DISCO 2000

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
giseegoobi + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Portishead "Dummy" One of the best albums ever made. So many memories. Every track better than the one before. Amazing after all these years.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +20 金錢 +28 收起 理由
giseegoobi + 8
tinsly + 10 + 10
david1503 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

進階玩家

david1503 發表於 2013-5-9 20:59
師哥你鍾意哥哥,等我幫你貼圖先!

我太太早排都狂煲哥哥,但我對佢實在無乜認識。最近聽TVB ...

多謝師兄貼圖先~ 哥哥真系冇人可以代替到!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

夢雅秋 發表於 2013-5-10 07:52
多謝師兄貼圖先~ 哥哥真系冇人可以代替到!

其實我一直不明白哥哥的迷人之處,師兄可否分享下當中情感?

小弟太太和朋友每次被問也答不出,只說哥哥是某種魔力。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

spencerchan1 發表於 2013-5-9 23:12
Portishead "Dummy" One of the best albums ever made. So many memories. Every track better than the ...

Thank you so much for sharing!!

Will try it tonight!

You said there were so many memories, could you please share some with us?

鉑金玩家

david1503 發表於 2013-5-9 22:45
多謝師兄分享!我完全沒認識呢!哈哈!立即去YOUTUBE和WIKI做功課!

很喜歡DISCO 2000

這一首我也十分喜歡!

鉑金玩家

spencerchan1 發表於 2013-5-9 23:12
Portishead "Dummy" One of the best albums ever made. So many memories. Every track better than the ...

Portishead 也是一個很喜歡的名字!迷幻!正到爆!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
spencerchan1 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

david1503 發表於 2013-5-10 11:48
其實我一直不明白哥哥的迷人之處,師兄可否分享下當中情感?

小弟太太和朋友每次被問也答不出 ...

哥哥迷人之處實在太多!我諗各師兄都有自己喜好既地方!
我覺得其中一個迷人處,就係無論佢個人同行為,都比到人獨一無二既感覺!
仲有佢果種真性情!

其中一首我好喜愛既歌可代表「我」

I am what I am 我是 我多麼特別的我
多慶幸 大地有不只一種足印
神造世人 種種色色都有他公允
我很慶幸 站在我屋頂快樂做人
拿著我心 告訴世界何謂勇敢

*我是什麼 在十個當中只得一個
葡萄園裡 響起水仙子的讚歌
我是什麼 是萬世沙礫當中一顆
石頭大這麼多 我也會喜歡這個我

我很慶幸 萬物眾生中磊落做人