設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: maner394

如向建立家居Karaoke 組合

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

早兩個月左右0係taobao 買左harddisk, 裡面有晒software, xp等等, 諗住方便0的一插入電腦就可以開到卡拉ok, 乜都唔駛裝
點知攪左咁耐都唔得!
請問其他ching 有冇買過, 依家應該點做?

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

早兩個月左右0係taobao 買左harddisk, 裡面有晒software, xp等等, 諗住方便0的一插入電腦就可以開到卡拉ok, ...
smartfai 發表於 2010-8-27 10:06

taobao 買Dharddisk,好多歌都一定要指定軟件先開到,所以先裝咗卡拉ok軟件先.....其實最好問番賣家!

銀級玩家

早兩個月左右0係taobao 買左harddisk, 裡面有晒software, xp等等, 諗住方便0的一插入電腦就可以開到卡拉ok, ...
smartfai 發表於 2010-8-27 10:06

C-hing 你個software 是不是礼光后羿 ?
ww

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

是礼光后羿!請問有冇ching 成功?

我買的時候佢明明話一放個harddisk 入去主機度, 乜都唔駛攪就可以開到karaoke software,  當時我都覺得好神奇, 可以乜野driver 都唔駛裝就唱得, 佢又話如果駁裸逐, 就要預先install 簡體window, 再install 礼光后羿先得, 但係我跟足steps試極都攪唔掂, 唔知係唔係window7唔得, 但係佢話無問題!

咁我昨晚砌部新電腦試下, 點知都係要install software, 真係激氣!

今朝用阿里旺旺問過佢, 新電腦開唔到karaoke software(我直接放taobao 的harddisk 入主機), 但係不斷咁叫我裝簡體window xp,根本佢個harddisk 裡面已經內置簡體winXP, 真係無奈! 佢唔明白我用阿里旺旺同佢傾的是用notebook 的window7繁體版, 但係我問佢係另一部機的問題, 重不不斷叫我裝簡體window xp先再問佢, 我不知講左幾多次我有兩部電腦, 一部notebook, 一部desktop, 依家係desktop 裝唔到, 又唔知點解忽然間佢又明, 但係叫我跟steps 裝礼光后羿, 但係佢之前明明話一放個harddisk 入去主機度, 乜都唔駛就開到karaoke software, 仲話無可能咁高科技, 一定要先裝software 先開到, 又話小學生都識裝, 仲話我對電腦無認識!! 真係好激氣!!!!

真係溝通唔到, 係我表達有問題定係佢理解有問題?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

最攪笑的是佢唔明白我有兩部電腦, 一部是notebook(win7 traditional chinese), 另一部是新砌的desktop
我講左好多次都唔明, 係咁叫我裝simplified chinese winXP先同佢講
真係好炆!

進階玩家

請問用啦那過software cut VCD karaoke DAT file?

進階玩家

wah...such big project.

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

1萬

黃金玩家

回復  maner394

Ching…我現在用mixer D聲唔好!
chuwing 發表於 2012-3-15 11:50

可買一部有質素的卡啦ok amp就可解决!

1)我係淘寶見到…1780人仔!想問小小野就買!加減歌是否要用電腦?是否要加老鼠及鍵盤?
是1780人仔包 一隻2T HDD,可用電腦或 usb手指加歌,減歌就一定要電腦!可加老鼠及鍵盤也可用附送的搖控

2)操作是否簡單(我好低能驚唔識用)的音同畫面OK嗎?是否直接駁到AV Amp便可以?
操作非常簡單,我老細都識用,音同畫面是一般K場質素,呢部只係 player,該有內置mixer,如有 mixer 先駁mixer ,如要內置mixer就是另一型號了!

3)我個mixer是否要駁落部..點歌機?是mixer入點歌機再入AV Amp?定係點歌機入mixer再入AV Amp?

點歌機=>mixer=>AV Amp

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 119# maner394

Thx!!!!!!
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra