設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: maner394

如向建立家居Karaoke 組合

銀級玩家

我只有note book, 可不可以用裝Karaoke sofeware, 加外置之Harddisk (歌庫), 用USB DAC做sound card去Karaoke mixer.
ww

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

我只有note book, 可不可以用裝Karaoke sofeware, 加外置之Harddisk (歌庫), 用USB DAC做sound card去Karaoke mixer.
ptuak47 發表於 2009-9-21 10:09

完全無問題,用法一樣,notebook可當選曲屏幕用!

銀級玩家

HOMEKARA2(免費軟件), 可不可以加remote點歌, 這software是否好容用
ww

進階玩家

Pro ar Pro ar  

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

HOMEKARA2(免費軟件), 可不可以加remote點歌, 這software是否好容用
ptuak47 發表於 2009-9-21 10:58

以免費軟件嚟講,我覺得可以接受,可以加remote點歌,同最接近香港K場選單,好用與否,你大可下載試一試,因為不須分文!

銀級玩家

77# maner394

銀級玩家

請問那裡買到Homekara2 remote ? 另notebook做選歌, 電影做播歌, 但我的電視沒有VGA, 如何接上notebook, 小弟, 電腦智識膚淺, 請指教

1萬

黃金玩家

請問那裡買到Homekara2 remote ? 另notebook做選歌, 電影做播歌, 但我的電視沒有VGA, 如何接上notebook, 小弟, 電腦智識膚淺, 請指教
ptuak47 發表於 2009-9-21 12:01
Homekara2 remote 香港唔見有,可到綱上訂購,也可在鴨記購買,其他Karaoke電腦用remote,價錢$1xx連接收,不過 seting 比較複習麻煩,也可以用呢類 搖控mouse,大約三佰蚊個,仲有用 Will remote 都得!
如你用 notebook 做選曲,應該唔須要用 remote 喎!
你部係咩 型號牌子TV?notebook有冇HDMI和VGA輸出有冇色差和HDMI輸入?

銀級玩家

Homekara2 remote 香港唔見有,可到綱上訂購,也可在鴨記購買,其他Karaoke電腦用remote,價錢$1xx連接收,不過 seting 比較複習麻煩,也可以用呢類 搖控mouse,大約三佰蚊個,仲有用 Will remote 都得!
如你用 not ...
maner394 發表於 2009-9-21 12:25

NOTEBOOK有VGA, 但電影只有HDMI和色差輸入

進階玩家

點一出2??

一邊選歌~一邊播緊~~

我係鴨記見過SELL 2780  已有萬幾首歌~之後可自己加~

上淘寶都有~~  可以買埋更新既碟...XDD好方便