設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: littlesweet

[藍光播放機] 勇者毛具~ 9700 開盒試用感想

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄,我想知下,你瀨屎唔走, 加上有太太壓場, 終於 用了幾銀買到.謝
sony55X8500F
YAMAHA RX-A2070
panasonic BD820+sony x800M2B&W602S3+60S3+600S3
SUB:polk audio450

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Good Report! 恭喜 ching !

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

C-Hing , 同你一樣 , 我都是 Onkoyo 818, 加 KEF speaker, Blu-ray 機是 Oppo 93

我去買 818 時, 間 Shop 都是用 9700 , 覺得 聽 CD 時, 9700 的音樂感 比 Oppo 93 好D !!
Amp: Marantz 7012  (JPS 紅腸+I2P白金屎) ,後級 : Rotel ,LY206-2
Blu-ray : Oppo (I2P 冰白金屎) HDMI AQ & Sony / RCA Oyaide PA-02;
Spk: LR Tannoy ,C Dali, S KEFQ800DS, SB Dali, Sub Sunfire

高級玩家

hoidik2002 發表於 2013-4-25 00:20
師兄,我都係今日入手,同樣用住單Hdmi main先,firmware已更生,不過發覺用Hdmi出吾到DTS同DD5.1, 幾條聲 ...

師兄,我部亦一樣,只出到DTS一HD和PCM有聲,DD5。1及2聲道冇聲。.還有一問題,選完其它聲軌後,循環到DTS一HD時,竟然又無聲,要STOP後再PLAY,才有聲,係咪咁低B設計?其他師兄是否一樣?還有就算唔轉聲效,跳下一首,亦冇聲,要再跳下二首歌曲,才有番聲出,真係白痴!!!!!!

黃金玩家

victorlam 發表於 2013-4-27 21:37
師兄,我部亦一樣,只出到DTS一HD和PCM有聲,DD5。1及2聲道冇聲。.還有一問題,選完其它聲軌後,循環到DT ...

Ching, 我開頭就係咁,諗住吾好咁複習,用一條Hdmi試下機,點知.....之後用番兩條,一直上電視,一落amp,所有問題解決,慢慢享受

高級玩家

hoidik2002 發表於 2013-4-27 22:35
Ching, 我開頭就係咁,諗住吾好咁複習,用一條Hdmi試下機,點知.....之後用番兩條,一直上電視,一落amp, ...

Thanks師兄,等我試下。:-)

高級玩家

hoidik2002 發表於 2013-4-27 22:35
Ching, 我開頭就係咁,諗住吾好咁複習,用一條Hdmi試下機,點知.....之後用番兩條,一直上電視,一落amp, ...

Thanks師兄,等我試下。:-)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

首先, 真係好多謝各ching的加分.

今日收工, 又走去其他舖睇野及吹水及搭訕及問價及用手摸下人d野 (我好毛撩的), 有位sales哥係都幾好傾, 佢話呢部9700睇碟聽歌都唔錯, 佢而家舖頭有兩款貨, 咁我問, 有咩唔同....?

佢話, 舊一批機, 有兩隻試機碟送, 但隻老錬派同亞柏加就要自己上行攞
而新一批機呢, 老錬派同亞柏就已經在盒內梱住, 但就冇左兩隻試機碟
佢話睇我喜歡要邊款包裝..............................
咁我問佢, 部機有冇唔同先..........
佢話.............. 是母的
咁我就同太太一路扮雙糧同巧累, 一路慢慢咁急步離開

其實有d舖, 隻老錬派已經派左上去舖, 雖然唔跟機入面, 但又唔屎特登去攞.
不過, 如果覺得新一批機搵陣d, bug小d, 手功好d, 出廠時間新d, 心理上快樂d, 咁買新包裝可能勞氣小d

捉大家好運~

黃金玩家

littlesweet 發表於 2013-4-27 23:36
首先, 真係好多謝各ching的加分.

今日收工, 又走去其他舖睇野及吹水及搭訕及問價及用手摸下人d ...

我三隻碟都係晒盒內

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

hoidik2002 發表於 2013-4-28 00:09
我三隻碟都係晒盒內

咁ching您箱則邊有冇貼左張sticker, 關於曾送老錬派碟的?