設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: getter

[喇叭線] 人聲甜潤的喇叭線

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Tomy 發表於 2013-4-17 15:37
你睇我啲post越玩越縮,暫時未有本事送機,   

你重放埋純銀毒,果然好狠毒 .       ...

我見你地放得咁開心咪又分享吓咁啫~~!! {:9_432:}

小弟家下用緊純銀RCA線既細膩, neotech 3200既力水厚度音場定位, 同埋山木黒檀木加強音場定位分離度, 再加埋603喇叭線同jumper, cheap嘢cheap機玩吓都好開心架~~!! {:9_407:}

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-4-17 10:41
我又未去到換膽既地步, 呢個行為一做就真係永無止境咯.....

陸兄!Tomy兄講得冇錯呀,換膽真係明顯過換線好多!
破例一次推介比呢對膽你,包你人聲甜潤圓滑呀!
http://www.ebay.com.hk/itm/2-Mul ... hash=item4d0b9569c9

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ykluk + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

KING 發表於 2013-4-17 15:57
陸兄!Tomy兄講得冇錯呀,換膽真係明顯過換線好多!
破例一次推介比呢對膽你,包你人聲甜潤圓滑呀!
http://ww ...

師傅......你終於都忍唔住要出手喇~~~!!! {:9_434:}

你.....我......咁........點忍得落呢........{:9_418:}

其實我真係唔係好識膽....係咪就咁買返嚟換咗就得, 有無話好似燈膽咁要夾幾多W咩腳等等~~?? {:9_419:}

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-4-17 16:03
師傅......你終於都忍唔住要出手喇~~~!!!  

你.....我......咁........點忍得落呢........{:9_ ...

見係你咋!
你部C-30D cdp係用一對6922,咁咪搵返對同型號但唔同牌子既6922膽換咪得law,
你跟機係俄羅斯EH新膽6922,我推介係Mullard 6922 1960's年代出既古董膽黎!

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Tomy + 10 + 10 超正!
leo25 + 10 + 10
ykluk + 10 + 10 超正!

查看全部評分

祇回應不推介!

3萬

白鑽玩家

KING 發表於 2013-4-17 16:08
見係你咋!
你部C-30D cdp係用一對6922,咁咪搵返對同型號但唔同牌子既6922膽換咪得law,
你跟機係俄羅斯EH ...

哎呀哎呀......呢次真係好很驚......又要儲錢先........

係喎師傅, 我唔記得同你講, 我入咗部二手山靈2.1同你一樣呀, 真係又平又正無得頂~~!! {:9_426:}  如果上埋3.1你點睇~~?? {:9_419:}

3萬

鑽石玩家

ykluk 發表於 2013-4-17 16:22
哎呀哎呀......呢次真係好很驚......又要儲錢先........

係喎師傅, 我唔記得同你講, 我入咗部 ...

早知我平d賣比你啦,我正想放左佢入部後級!

3.1好似係膽合併機黎喎!
http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=15172055889

产品特点:

◎ 采用山肯大功率管(A1295/C3264)
◎ 四组线路、一组唱机、一组BYPASS、一组平衡输入
电子管输入线路缓冲◎ 2 x 200W/8欧功率输出
◎ 高精度数字音量调节
◎ 待机电源功耗小于1W

◎ 频率响应 ............ 10Hz - 50KHz (-1dB)
◎ 非平衡输入灵敏度 .................. 400mV
◎ 平衡输入灵敏度 .................... 800mV
◎ 唱机输入灵敏度 ...................... 4mV
◎ 失真度 ......................... <0.008%
◎ 最大输出功率 ... 360W/4Ωx 2,200W/8Ωx 2
◎ 信噪比 .......................... >100dB
◎ 最大功耗 ......................... <600W
◎ 体积(宽x深x高) ..... 460 x 553 x 194mm
◎ 净 重 ....................... 约 29.3 kg
祇回應不推介!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-4-17 10:40
唔好意思CHING, 騎咗你個POST, 不過603真係唔使點諗就梗係去馬啦~~!!  

不過如果你有機會用全 ...

全膽CDP+AMP, 就最好搵條純銀線去加強佢細膩度, 啲口型都細啲圓啲滑啲..........

比6爺你講到我好想試下添, 不過純銀喇叭線好好好好好好貴........

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2013-4-17 15:53
我見你地放得咁開心咪又分享吓咁啫~~!!  

小弟家下用緊純銀RCA線既細膩, neotech 3200既力水厚 ...

想引死人咩

1萬

白鑽玩家

KING 發表於 2013-4-17 16:47

3.1唔係膽合併機黎架, 只係前級經左膽緩衝, 免強可以話係膽前石後, 不過都唔係正式膽前置

3萬

白鑽玩家

KING 發表於 2013-4-17 16:47

呵呵...我都係見有二手放, 又知你用緊應該無死咪試吓囉.....{:9_434:}

宜家我用佢嚟推我朋友借比我既proac response 1s都算係OK推到, 不過第時我儲夠錢買座地應該唔夠推, 所以先諗吓3.1有200W嘛....跟住部2.1就入房服役....