設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Raphael

[AV擴音機] 旺角花園大廈一樓 "盈富" 買 onkyo 876..驚嚇度達 100%

星級玩家

ONKYO ......我朋友都見識過呢個情況一次

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

真係好離譜LOR...............

星級玩家

6# Raphael

impossible onkyo will sell old machine........which shop are you bought it?

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章

第一次聽到咁嘅事!!!!!

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

Raphael兄,
我想知部amp是onkyo 行送or 你買個間shop送
你買個間shop已經比一班師兄back list
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

嘩~~~咁都得~~~ post 相出黎大家睇下啦~仲有間shop 已比一班 ching black list? 可否 pm 我呀~~以免我買野中蕉~~

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

尋日仲考慮緊876  

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小弟於本年5月17日, 喺旺角花園街花園商業大廈既某商戶落訂一套器材 ; 呢部亦係其中之一件
由於係以一筆 LUMP-SUM 咁計 (所有器材計埋一個總銀碼), 所以呢部 876 並無一個準確價錢 ; 但 SALES 當時講過, 呢部 876 計我 9200 左右

上星期六 (6月27日), 所有器材 (包括呢部 876) 一齊送到小弟屋企
用咗幾日, 間唔中有啲古怪情況, 但小弟一直都認為係由於自己唔識用而導致, 無多作深究..........
直到今朝早, 小弟所遇到既情況先至令小弟嚇一大跳 (前面已經詳述過, 不再覆述)

以下係小弟部 876 既現況 :

一個空框.......

電源插頭不見了, 機內機件一眼看見..........

小弟相信, 假如以小弟兩隻手指既力道, 居然可以將本來上咗兩粒螺絲既電源插頭推入機身之內........小弟前身一定練過一陽指............

以下為機內塵埃情況 :

呢一張睇到一個大概情況...........

呢一張係特寫........

小弟屋企分分鐘比醫院更講究清潔 (因為小弟一向有潔癖......), 部機一直又放喺影音櫃入面, 實在諗唔到任何理由, 會喺短短幾日間就見到機內有咁既塵埃  

小弟上星期六下午收到呢部機, 今日星期六上午發現問題..........如果佢計七日包換, 咁佢可能隨時話我啱啱過咗七日, 唔換俾我! 我預咗要同 ONKYO 嘈一大鑊, 甚至搵埋報紙幫手, 事情先至有可能解決

小弟呢排真係黑得到家............

進階玩家

係邊到買2手?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔驚﹐呢度D兄弟好幫得手﹐最慘係放緊假又要等。希望可以快D解決, good luck。