設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Raphael

[AV擴音機] 旺角花園大廈一樓 "盈富" 買 onkyo 876..驚嚇度達 100%

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄真的不好彩, 我都是剛剛買了806, 在德發地庫出全套, 沒有什麼大問題, 如此無良店舖一定要追究

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

聯絡過消委會, 佢話如果要佢地跟進, 迫舖頭換機, 就唔暫時唔可以修理部機
消委會跟進....真係隨時可以幾個月! 小弟無理由唔用機幾個月
而家 onkyo 不能換機, 唯有希望佢將小弟部機成部拎返去, 盡量翻新維修.......之後小弟當佢新機咁用算數嘞............

以後, 小弟唔會再向呢間舖頭買任何野! 小弟亦會聯絡蘋果東方, 將呢間公司既惡行公開, 俾所有人知道佢地經銷手法有幾唔老實!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

聯絡過消委會, 佢話如果要佢地跟進, 迫舖頭換機, 就唔暫時唔可以修理部機
消委會跟進....真係隨時可以幾個月! 小弟無理由唔用機幾個月
而家 onkyo 不能換機, 唯有希望佢將小弟部機成部拎返去, 盡量翻新維修.......之 ...
Raphael 發表於 2009-7-6 13:13

100% support u {:6_213:}

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

一早覺得呢間野有問題
http://www.post76.com/discuss/vi ... ighlight=%2BRaphael
(轉載Raphael文章)嗰間叫做 "盈富視聽科技", 喺花園街 "華員會" 樓下嗰層 , 即係一樓 ...
maner394 發表於 2009-7-6 12:53

這間己經好多師說過

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

iceberg99 發表於 2009-7-6 13:16

x2

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

啱啱 onkyo 覆過我 :
1) onkyo 會立即安排師父今晚上嚟我屋企整機
2) onkyo 斷定, 呢部一定唔會係全新機 ; 而唔係新機, 所以無得換, 只可以維修
3) 如果我要追訴, 就要搵舖頭方面換機
4) onkyo check 過, 佢地一向並 ...
Raphael 發表於 2009-7-6 12:12

師兄, 咁情況唯有嘈間鋪. 總之唔理係唔係新機, 依家部機新買7日內有問題, 間鋪一定要換, 佢無機就佢點都死部比你, 又或者退錢.

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

舖頭而家唔肯換, 佢話係我自己整爛個插頭
而且, 就算佢換, 恐怕都只係另一部陳列品.......

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

iceberg99 發表於 2009-7-6 13:16

100% support u {:6_213:} x 2
吾儕雖老且窮,
而道理貫心肝,
忠義填骨髓,
直須談笑於死生之際

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

無貨換 就叫佢退錢囉
如果乜都唔肯 可以報警 話佢詐騙
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

舖頭而家唔肯換, 佢話係我自己整爛個插頭
而且, 就算佢換, 恐怕都只係另一部陳列品.......
Raphael 發表於 2009-7-6 13:29

呢間野真係好黑喎, 話用家自己整爛都講得出. 部機唔係有問題, 插下power cord點會整爛插頭. 比我實同佢理論.