設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sclendan

[AV擴音機] 到我開箱了! Yamaha A2020 恨到了!

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

師兄,請問你部A2020買了幾錢?
部機是什麼聲底呢?
夾ELAC 244,聲音會否標呢?
如果由ONKYO 808 轉用A2020,有什麼分別呢?
請指教。

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
sclendan + 5

查看全部評分

ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

黑鑽玩家

ddd

76 榮譽VIP勲章

師兄安排真正。

評分

查看全部評分

黃金玩家

corolladv 發表於 2013-2-22 00:22
師兄安排真正。

多謝師兄誇獎喇, 無咩安排姐, 買下野之嘛!
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

黃金玩家

tennishk 發表於 2013-2-22 00:06
師兄,請問你部A2020買了幾錢?
部機是什麼聲底呢?
夾ELAC 244,聲音會否標呢?

師兄, 指教不敢當, 我只係新手一名!
價錢都係大路價, 一皮多少少, 度度都咁上下啦!
聲底我邊識講啦, O記808轉2020更加唔敢講會點, 我一路都係Y記fans, 其實都無諗過轉會, 不過聽過個fd既P記82, 之前買傑仔又聽過幾次O記5008, 其實各有千秋, Y記主要係玩包圍同DSP, 想試一定要去通利, 想試邊部就邊部, Y記d老細都好好客! 自己聽過最好.
另外我Y記配傑仔, 如果你轉的話, 我估同你Y記配Elac應該有d似掛, 大家都係簿聲喇叭. 我自己就唔覺標聲, 但我鐘意聽高音, 可能係奇怪口味!  我衣家EQ同Tone control高音都有set高, 同埋我用SFH銅線加銅蕉, 可能d銅又幫到手, 所以好難講.... 師兄去通利走轉啦, 試過岩唔岩都好, 起碼唔駛心大心細嘛!
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜!買到心頭好

評分

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜 ching.

評分

查看全部評分

黑鑽玩家

sclendan 發表於 2013-2-22 01:43
師兄, 指教不敢當, 我只係新手一名!
價錢都係大路價, 一皮多少少, 度度都咁上下啦!
聲底我邊識講啦, O ...

唔該哂師兄,請問DSP是什麼?
有什麼不同?
同埋部機有冇中文說明書?
如果冇,有冇得下載呢?
因為小弟英文水平差!用慣ONKYO,怕搞唔掂部Y記!
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

專業玩家

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

tennishk 發表於 2013-2-22 07:57
唔該哂師兄,請問DSP是什麼?
有什麼不同?
同埋部機有冇中文說明書?

Ching,我部Yamaha A1020跟機有隻CD,裡面有多國文字的說明書,但中文就只有簡體字版本。

評分

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章