設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: the_1

[高清播放器] 而家仲好唔好買dune h1?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

myblue 發表於 2013-1-24 08:02
唔好將個HDD裝入A300,  用USB docking 駁或用網線行NAS好d.  Dune hk smart 係列有同一問題,我都係用USB ...

CHing 如果用 Docking, 條 USB 線咪要兩頭 MONK? Monk 完電腦再插 A-300, 小弟初玩, 好多嘢唔識, 其實 Docking 同時內置分別唔知大唔大?  C-300 吸引, 但真係太貴, 如果 A-300 都做到 C-300 嘅 FUNCTION, 冇 MON DISPLAY 都冇所謂啦,

黑鑽玩家

買两個docking, 一個四bays或以上暨摆a300附近,另一個docking摆係房電脑旁, 掂

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

myblue 發表於 2013-1-24 09:05
買两個docking, 一個四bays或以上暨摆a300附近,另一個docking摆係房電脑旁, 掂 ...

咁即係隻 HARD DRIVE " MONK 嚟也 MONK 去, 終於 HARD DRIVE 成日跌墜? 何時完成睇戲的程序 " 我真係心大心細噢.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

victor_wong 發表於 2013-1-24 01:26
Ching A-300 好吸引,但個 hard drive 要開盒至裝到同冇散熱,個 3.5 吋 hard drive 用完後拎出嚟可能會 ...

我而家啲戲都係儲晒落usb hd, 個人覺得hd放入mp內一定有過熱問題, 部機都會快啲玩完, 所以我都喜歡用USB docking, 其實都好方便啫, a300同c300係一樣chips, 無謂買c300喇.

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
victor_wong + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

嗱,成日rip 碟暨話,呢種方法會最慳時間最慳電,用network抄落去始終受限制: 網速之余仲有個NAS/a300/Dune 讀寫速度,部部戲都30~45GB,  長遠計,直接rip落電腦外置HDD到,兼慳多一個步驟,電又慳返唔少。計落有數圍,仲有睇戲時就唔使理SMB, nfs 之類有冇窒frames了。

我一直推崇用network一整天下,不過玩落這些日子,呢種方法最實際,我情願放多d時間欣賞bluray iso了。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
victor_wong + 10

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

the_1 發表於 2013-1-24 10:38
我而家啲戲都係儲晒落usb hd, 個人覺得hd放入mp內一定有過熱問題, 部機都會快啲玩完, 所以我都喜歡用USB  ...

多謝 ching 一支強心針, 資料實用!  

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

myblue 發表於 2013-1-24 10:41
嗱,成日rip 碟暨話,呢種方法會最慳時間最慳電,用network抄落去始終受限制: 網速之余仲有個NAS/a300/Dun ...

多謝 ching, 現在真係 花多眼亂, 我諗在加拿大, 最直接訂到, 都非 A-300 莫屬了. 但部 N3....嘻, 唔知又如何呢?

星級玩家

the_1 發表於 2013-1-23 12:02
B1要2千幾又好似唔係太值

今日入左b1 1980...多兩舊多個bd rom ok 啦!況且我用nas,唔用內置hd。依家玩bd iso, dts hd ma完全好順,正!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

speedstar 發表於 2013-1-29 01:06
今日入左b1 1980...多兩舊多個bd rom ok 啦!況且我用nas,唔用內置hd。依家玩bd iso, dts hd ma完全好順 ...

如果 BDMV 同 BDISO 可以外掛 srt 就好啦,可惜唔得。

黑鑽玩家

speedstar 發表於 2013-1-29 01:06
今日入左b1 1980...多兩舊多個bd rom ok 啦!況且我用nas,唔用內置hd。依家玩bd iso, dts hd ma完全好順 ...

B1 好似有第四方软件转BD all area codes.