設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: the_1

[高清播放器] 而家仲好唔好買dune h1?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小鐵人 發表於 2013-1-17 21:55
所以我考慮淘X買!

淘X買點月肉?

鉑金玩家

andylau.com 發表於 2013-1-17 00:41
DUNE 同 HIMEDIA 邊個型號既畫汁會好過PS3呢?  請各CHING解答下!!

DUNE 同 HIMEDIA 邊個型號既畫汁會好過PS3呢?  而又可以play iso.

有冇ching指點下迷津.......

黃金玩家

the_1 發表於 2013-1-17 22:59
淘X買點月肉?

C兄係買巳月肉咗嘅机!
爬文後得到的結果,最好買V5.08嘅,
或上家電廣場再了解多些先,
http://www.jd-bbs.com/thread-4493532-1-1.html

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小鐵人 發表於 2013-1-18 00:40
C兄係買巳月肉咗嘅机!
爬文後得到的結果,最好買V5.08嘅,
或上家電廣場再了解多些先,

壞咗 香港無保喎
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

黃金玩家

ming 發表於 2013-1-18 19:48
壞咗 香港無保喎

ming sir比你講中我心中嘅問題,
平幾舊冇行保,所以遲遲未入手!
JB450真係唔值咁多錢,呢個價太多選擇了,
三千蚊巳可買二手oppo93,[可play iso]
飛仔9700都係四千樓下,到時D師兄換机,
二手93可能重平,所以靜觀其变!
現想揾部mp玩住先,請問H1同D1分別大唔大呀?

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔需要行network的話 可以唔買450 部部都得啦
h1咩都無
d1有個display
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

黃金玩家

ming 發表於 2013-1-19 00:08
唔需要行network的話 可以唔買450 部部都得啦
h1咩都無
d1有個display

多謝ming sir不怕我煩,解答我的問題!
network功能對我來講不是首要,
首要係play iso可外掛字幕!
ming sir: 大陸版450又搞年尾大優惠!
個差價又拉遠咗啦,希望余生見到可考慮吓,
薄利多銷或給76師兄們有優惠!
http://www.jd-bbs.com/thread-4629036-1-1.html

黃金玩家

今日去黃金正X見到有H1賣,SALES話貨尾剩兩三部,
但SALES哥哥話H1冇3D功能, iso出唔到 full menu[2.0版],
iso外掛字幕要搞很多嘢,唔係好似mkv咁簡單,[唔知有冇點我]
佢話如果唔急,等多一個月度,將會有很多新款MP出,
新款MP將支援更多功能,何必要買舊款嘢呀,[科技嘢梗係買新款啦]
呢期最抵買係Himedia, 全線做梗promoto!

黑鑽玩家

小鐵人 發表於 2013-1-19 23:41
今日去黃金正X見到有H1賣,SALES話貨尾剩兩三部,
但SALES哥哥話H1冇3D, iso出唔到 full menu[2.0版],
iso外 ...

老點喎, 查下官網啦, 好大個BD iso字...

"Video file formats: MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, QT, ASF, WMV, Blu-ray-ISO, BDMV, DVD-ISO, VIDEO_TS"

http://dune-hd.com/eng/products/full_hd_media_players/16

另外d sales唔可盡信, 佢地好多agenda暨, 海記多佣兼support好d,  Dune HD個代理又真係連sales都嚇死, 所以香港好多sales都唔想sell Dune, 怕有鍋氣後同客去跟個代理交手有麻煩, 所以咪情願sell d mygica, Himedia.... Easy money 啊.

黃金玩家

myblue 發表於 2013-1-19 23:55
老點喎, 查下官網啦, 好大個BD iso字...

"Video file formats: MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, ...

C兄佢冇話唔支援iso, 係話唔支援iso 出full menu[2.0新版],
同iso 外掛字幕比較難搞,唔似mkv外掛咁簡單,
還有[冇3D]!