設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: mrpost76

[藍光播放機] [分享] Philips BDP9700開箱文

新仔玩家

執波仔 發表於 2013-1-16 12:41
尋日行過薄諾喂,見到擺咗部展示機出嚟,即係機頂係透明膠果啲,問佢地依家話未駁綫所以未有得試,其實駁條HDMI ...

係真唔係呀?  咁平?

不過都收到唔少風係CNY 會派貨

新仔玩家

mrpost76 發表於 2013-1-16 16:14
睇黎一定有Wok 氣, 如果吾係, 点會敢平...重要等咗5個月先出貨...2012年8月announce... 2013年1月先出貨 ...

其實我覺得又唔一定要咁諗既
好多時公佈左既野同出貨都隔好耐
可能當時都未整得切咁多機

上面D 人夠話易壞
但係亦都有 CHING 話部 9500 用左兩年都鬼打咁精神啦
所以真係無得作準

鑽石玩家

幾個月前飛仔開倉,貪平買左兩部9600,點知用唔夠一個月,兩部分別先後壞晒,前後去左荃灣維修四次,9600鬼咁重。其中一部最終整好左。另一部師傅話有零件訂唔到,最後退番錢俾我。9600畫質同聲的確靚,但飛仔d機真係唔敢再買。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

David_Vincent 發表於 2013-1-16 19:26
幾個月前飛仔開倉,貪平買左兩部9600,點知用唔夠一個月,兩部分別先後壞晒,前後去左荃灣維修四次,9600鬼 ...

明顯知道啲機有暗病,大特價散貨,死的就退錢,唔死就就過骨,賣減啲套現,第十三個月壞就吹漲啦。

鑽石玩家

YYSKY 發表於 2013-1-16 20:26
明顯知道啲機有暗病,大特價散貨,死的就退錢,唔死就就過骨,賣減啲套現,第十三個月壞就吹漲啦。 ...

手頭得番一部,暫時唔想花錢買新機,103要四千幾太貴啦。

講真1400元買到9600咁靚畫質我好滿意,係整機煩d。

黃金玩家

David_Vincent 發表於 2013-1-16 20:42
手頭得番一部,暫時唔想花錢買新機,103要四千幾太貴啦。

講真1400元買到9600咁畫質我好滿意,係整機煩d ...

C兄請問有冇边隻BD,play唔到呀?
要等更新,及更新得快嗎?

鑽石玩家

小鐵人 發表於 2013-1-16 23:11
C兄請問有冇边隻BD,play唔到呀?
要等更新,及更新得快嗎?

Philips BDP-9600 Firmware 現時版本係 v1.63,2012-03-27香港官網發佈,都好耐冇再推出更新啦。

其實play唔到碟又唔係好多,有時可能係隻BD燒錄時寫死碟,唔一定關部9600事。

黃金玩家

David_Vincent 發表於 2013-1-16 23:24
Philips BDP-9600 Firmware 現時版本係 v1.63,2012-03-27香港官網發佈,都好耐冇再推出更新啦。

其實pl ...

多謝C兄回覆! 事緣在DVD年代我用飛記,
記得隻珍珠港初出都幾蝦人play, 有幾隻牌子都play唔到,
記憶中安記,天龍,都唔得,衹有pioneer,sony OK冇問題,
但人哋好快有更新解决問題,但我打電話去客服,
佢就幫我轉向維修部揾師父答我,
個師父話:[果隻碟做得唔好,唔係部机嘅問題,
play其他碟有冇問題呀?如果冇,既係部机冇問題啦!
我話其他牌子更新後就play到喎,佢再強調係隻碟做得唔好,
唔係佢地嘅問題,暫時都未有更新,重叫我唔好睇嗰套戲咪得囉!]
之後就冇再用飛記既碟机了!

鑽石玩家

小鐵人 發表於 2013-1-17 00:02
多謝C兄回覆! 事緣在DVD年代我用飛記,
記得隻珍珠港初出都幾蝦人play, 有幾隻牌子都play唔到,
記憶中安記 ...

咁9600唔啱你要求,或者考慮OPPO 103

黃金玩家

David_Vincent 發表於 2013-1-17 00:05
咁9600唔啱你要求,或者考慮OPPO 103

正有此意!