設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: chk119

[請教] 試聽套裝機後有改變, DENOX AVR-2113+Cabaxxe Eole 2 5.1 system

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

chk119 發表於 2012-12-22 19:18
marantx, AV RECEIVER SR680 壞左一邊喇叭出唔到聲, 初時我仲以為喇叭壞, 點知原來係個 marantx . ...

其實未壞之前d聲係咪都滿意呢?如ok咁就onkyu 818(約8k内),用返对JBL,咁已經好过你之前

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Elac 衛星喇叭都係好既選擇

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

chk119 發表於 2012-12-22 19:18
marantx, AV RECEIVER SR680 壞左一邊喇叭出唔到聲, 初時我仲以為喇叭壞, 點知原來係個 marantx . ...

其實樓主係咪原本都無中,後置同超低音?如果係就only换Amp先

科林玩家

Kantosee 發表於 2012-12-22 20:05
Elac 衛星喇叭都係好既選擇

仲未有人答我咩係衛星喇叭, 咩叫 air play??

科林玩家

szetojason 發表於 2012-12-22 20:05
其實樓主係咪原本都無中,後置同超低音?如果係就only换Amp先

唔好, 我一買就買晒, 我想睇戲有戲院感覺.

星級玩家

chk119 發表於 2012-12-22 20:15
仲未有人答我咩係衛星喇叭, 咩叫 air play??

細細隻的5.1喇叭,好似衛星仔,咪叫衛星喇叭囉,通常每隻喇叭只有一隻喇叭單元,最多兩個單元。
Air play 係 apple 的無線技術,例如用 iphone. IPod 可用air play 無線連接上 amp 或其他裝置。
貧民影音組合
索尼 46HX850
Oppo 105D for Movie
菲利普9700 for CD
天龍 2313
KEF 3005se + atmosXT
Belkin Isolator 6 > ISOL-8 LC > 208-8

科林玩家

dpcs 發表於 2012-12-22 20:35
細細隻的5.1喇叭,好似衛星仔,咪叫衛星喇叭囉,通常每隻喇叭只有一隻喇叭單元,最多兩個單元。
Air play ...

咁 ANDRIOD 得唔得架? 用唔用到 AIR PLAY?

星級玩家

chk119 發表於 2012-12-22 21:31
咁 ANDRIOD 得唔得架? 用唔用到 AIR PLAY?

Air Play 係蘋果的技術,android 用唔到。
貧民影音組合
索尼 46HX850
Oppo 105D for Movie
菲利普9700 for CD
天龍 2313
KEF 3005se + atmosXT
Belkin Isolator 6 > ISOL-8 LC > 208-8

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

chk119 發表於 2012-12-22 20:17
唔好, 我一買就買晒, 我想睇戲有戲院感覺.

咁就買安僑818(约8k)好过616好多,用餘下6k買5.1(去友成行下試下,最好超低音有10吋單元),1k買綫,用返对JBL做前置組成7.1仲正,对JBL聽歌一定好過d小型啦叭
http://www.hk.onkyo.com/products/info?pro=TX-NR818

科林玩家

szetojason 發表於 2012-12-23 12:37
咁就買安僑818(约8k)好过616好多,用餘下6k買5.1(去友成行下試下,最好超低音有10吋單元),1k買綫,用返对JBL ...

CHING 想問你818 同616 最大分別係咩(除左價錢)? 6K 5.1 有咩介紹?  買線, 線又點分? 點簡? 唔該你!

仲有對JBL 好舊, 成廿年有冇問題架?