設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] 試聽套裝機後有改變, DENOX AVR-2113+Cabaxxe Eole 2 5.1 system

科林玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
本想買套裝藍光+5.1套裝機, 但睇得上眼的都一萬左右, 係'國尾'試聽 '天蟲'DENOX AVR-2113 及 Cabaxxe Eole 2 5.1 system 之後就想買佢, 唔知各位CHING 有咩意見, 佢套裝買合共HK$16,800.00, 價錢合理嗎? 大家點睇?

補充內容 (2012-12-22 15:52):
其實之前係聽開 MrantX  + Cambrigx CD azur 740C

補充內容 (2012-12-22 15:54):
我想聽歌又得, 睇戲有戲院感覺.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

依個價位好多選擇,師兄有冇行過旺角一帶影音舖?
LG OLED 55EC9300
Onkyo NR-809
KEF Q300/Q200/Q100
Velodyne Impact 10
摩改Pioneer BDP LX-55
HiMedia HD600F
Belkin Pure AV+Weiduka AC8.8

科林玩家

小仲 發表於 2012-12-22 00:27

冇呀, 我係女人, 只想聽比較好既聲, 乜都唔識, 試聽左覺得唔錯就想買. 買之前上嚟問問先. 比意見呀, 唔該你! 你地成日話依個價位好多選擇, 但我咩都唔識, 選乜呢?

科林玩家

小仲 發表於 2012-12-22 00:27

唔好怪我, 我唔係唔禮貌, 只想實話實說, 你地成日話有好多選擇, 我都講左我咩都唔識, 乜牌字OK, 乜牌字出名生產D咩我都唔識, 我只係聽你地去講試聽, 咁D SALES 介紹依個, 我覺好似比 市面上藍光機 + 5.1 果D大路牌字好, 就想買, 但我知你地好有料, 所以先POST上嚟問下你地仲有冇好介紹, 價格係咪咁上下,(我唔係要一味平,但都唔想比人搵笨). 唔好成日同我講有好多選擇, 真係比D料我, 比D實際D意見我先得架. 唔該你地啦,  如果我說話有唔禮貌, 請多多包涵我唔識講野.

補充內容 (2012-12-22 15:53):
其實之前係聽開 MrantX  + Cambrigx CD azur 740C

星級玩家

chk119 發表於 2012-12-22 00:43
唔好怪我, 我唔係唔禮貌, 只想實話實說, 你地成日話有好多選擇, 我都講左我咩都唔識, 乜牌字OK, 乜牌字出 ...

我初初唔識個陣都係咁, 但你可以試下定下一個心目中既BUDGET, 跟住去旺角友誠逐層行下問下SALES, 雖然九成D SALES 都會呃呃氹氹, 但只要你唔心急唔好即刻扑鎚就冇人呃到你, 聽到幾個唔同COMBINATION再睇下呢度D POST 又或者問下CHING 們意見, 你就可以慢慢收窄範圍啦....
最好行既時候搵多個FD 陪你, 咁D SALES 死LUR 你既時候咪叫個FD 咋咋啼啼話約左人夠鐘咪閃O羅, 又冇話睇左一定要買既..
P42G10H
PIONEER LX75
DUNE H1
MT-CD40,傳神S5胆前級, HORUS AUDIO A200
Mission792, 78C, nanosat prestige, SPL800i, PF30

科林玩家

tatchai 發表於 2012-12-22 00:50
我初初唔識個陣都係咁, 但你可以試下定下一個心目中既BUDGET, 跟住去旺角友誠逐層行下問下SALES, 雖然九 ...

我係一個師奶(個樣唔似), 我D朋友點會陪我, 佢地肯陪都唔識啦.  其實我想知以上價錢貴唔貴? 有冇其他牌字提議. BUDGET HK$15000左右

星級玩家

chk119 發表於 2012-12-22 00:56
我係一個師奶(個樣唔似), 我D朋友點會陪我, 佢地肯陪都唔識啦.  其實我想知以上價錢貴唔貴? 有冇其他牌字 ...

妳會聽歌多定睇大電影多先!選擇上會有唔同
我決定
我以為
我諗住

黑鑽玩家

Onkyo616+MIRAGE MX5.1
我覺得好d又平d

科林玩家

playboy 發表於 2012-12-22 02:08
妳會聽歌多定睇大電影多先!選擇上會有唔同

我真係兩樣都鍾意過喎.... 唔係我都唔會舍得用過萬嚟買機啦, 女人仔唔好用依舊錢去買手袋!

補充內容 (2012-12-22 06:08):
不過我係聽CD 比較多, 同睇演唱會都多, 最尾係睇戲.

補充內容 (2012-12-22 15:54):
其實之前係聽開 MrantX  + Cambrigx CD azur 740C   我想聽歌又得, 睇戲有戲院感覺.

科林玩家

kenji00543 發表於 2012-12-22 02:37
Onkyo616+MIRAGE MX5.1
我覺得好d又平d

多謝你CHING , 你既提議好有建設性我會去試聽. THX so much!