設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: stm

[劇集] 韓劇屋塔房王世子

2萬

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

waterman 發表於 2012-12-1 12:52
波哥係都有睇 ,仲以為你只睇功夫愛情片

我喺被迫啫{:9_440:}

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
waterman + 10

查看全部評分

AV初哥,新手上路
法號「夢遺大師」
[img]http://

專業玩家

76 榮譽忠義勲章

emuho888 發表於 2012-12-1 12:58
我喺被迫啫

我同你掉轉,我老婆睇睇下變左我追住睇{:9_404:}

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章

塔房王世子睇到第8集, 都幾好笑.  
紳士品格睇完, 越睇越好笑, 雖然唔係大製作, 但笑位堅好笑.  
big 都 ok 嘅, 主要睇 Suzy   

TV:  Panasonic TH-P

黃金玩家

我都睇完 屋塔房王世子 曰日聽住首 (過了很久) 白智英唱
之後走去買左佢三隻碟
timeless;the best
pitta
同 good boy
雖然吾識韓文 但好多歌都好聽

知足常樂  每天都開心地過

專業玩家

76 榮譽忠義勲章

eric8895 發表於 2012-12-2 20:07
我都睇完 屋塔房王世子 曰日聽住首 (過了很久) 白智英唱
之後走去買左佢三隻碟
timeless;the best

首歌真係好好聽,我一路聽一路睇番片段見世子消失個度段我又眼濕濕啦。
睇左好多次了。。。

有無師兄睇過padampadam?又係有韓智敏。

專業玩家

76 榮譽忠義勲章

送大家幾段最尾兩集的對白,呢幾日我都諗住.......真係傻左!!

結婚後世子消失了,朴荷說:
「走了嗎?我的話......聽不到了嗎?早知道...... 先說再見了。傻瓜一樣沒能說出口。早知道就說一路好走。」

呢封係朝鮮時芙蓉 (即朴荷前身)死後留給世子,其實最慘係芙蓉........死左先表白到。
邸下如果您讀到了這封信
就證明您仍然活著
芙蓉真的很開心
失去生命有一個好處
就是能讓我把藏在心裡一輩子的話
放心地說出來
我一直......
思慕著邸下
我這一生...
都在愛著邸下
生亦是死 死亦是生
就算是過了幾百年
我依然會愛你

跟住世子"寄"左封信俾現代的朴荷,世子在朝鮮得一個人,又係好慘!!
樸荷
我平安回來了
你過的如何呢
如果你看到了這封信
那就是三百年後的信件了
還有,如果你找到了這封信
我就取消對你傻瓜的稱呼了
取消
傻瓜
果汁生意做的還好嗎
我現在只能想像著你做生意的樣子
伸手卻無法觸及
瘋了一般 要死一般 非常想你 樸荷
想聽到你的聲音
想碰觸你
如果死後能與你相見
我想立刻死去
早知道臨走前再多說幾遍我愛你了
樸荷 我愛你
我發瘋似的 想看你微笑的臉
祝你一生平安
祝你長命百歲

最後朴荷同泰勇見面,好玄:
「為何這麼晚才來?我等了許久」
「你在哪裡?我一直...... 在這裡呢」

呢個泰勇係唔係有番之前記憶呢.........

「就算過了三百年」
「我..... 依然愛你」