設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[家訪討論] 難忘的 SMK 體驗.....

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

在此聲明, 文筆超差, 各位請見諒 , 另外多謝Q姐的款待

入正題, 近期好多CHING講S300i, 再加上睇左呢幾個post......

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... ht=krell&page=1

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... A%E5%88%86%E5%AE%B6

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... A%E5%88%86%E5%AE%B6

有幸尋晚去左q姐府上學人聽下野, 學下野咁, 原本諗住聽下Krell S300i , 點之變左SMK體驗......  
聽完之後個腦就不斷出現咗一個疑問..."點解可以咁..."正" ?"

q姐屋企係9.3系統, 器材方面唔特別講, 可以參考

齙牙診的SMK

靜係個.3已令我好難忘! 所謂SMK, 就係3隻唔同牌子的低音 SVS + MK + KK
第一段試就係"功夫熊貓"老虎逃獄.....第一個感覺係...以為自己去左ELEMENT睇戲, 張梳化識....... 震架......之後仲有試自己都有經常試的老變3, IRONMAN 2 等等!!
試完已經唔係好想離開個皇帝位, 因自己家中的器材根本做唔到呢個效果......
總結:三隻低音所發出的低頻完全溶入所有喇叭之中, 咁就好似好多CHING講"十仔隱形", 而Q姐西利在3隻頂級十仔都隱晒形, 一個字"勁"!!! 好明顯我已中毒 但因為 所以唯有.......忍忍忍......
再次多謝Q姐款待, 下次有局再叫我, 睇下夾唔夾到, 好想在感受下D震撼......
多謝收睇

評分

參與人數 6威望 +60 收起 理由
louis001 + 10 精彩Report
chacha1222 + 10
R.C. + 10
JKC710 + 10
古晶 + 10
qq1122yq + 10

查看全部評分

TV:Sony 40NX710
AMP:Pioneer LX73
Power Amp: HD-5250SE
BD:OPPO 93
CDP:Marantz SA-15S2 B.E.
Int:Krell S-300i
F:816V
C:CC800V
S:MS Carnival 3
Sub:HRS-12(AQ Sub-3)

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

SMK......

黑鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我都想去

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

多謝賞面吸毒...

鑽石玩家

齙牙珍

其實想聽吓有乜需要改善多d...

星級玩家

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

qq1122yq 發表於 2012-11-11 23:15
其實想聽吓有乜需要改善多d...

尋晚聽左大約兩個鐘, 整體黎講都好好, 尤其睇戲方面, 但係聽得耐左之後, 演唱會d歡呼聲有d吉耳......

其實你套器材無論在級數同聲效表現方面都遠勝小弟的.....你聽機經驗又多我好多....係我黎學野就真
下次開曲記得話我知, 睇下夾唔夾到時間, 再聽下野.... 最緊要吹下水學下setting......

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

SMK 勁。

鑽石玩家

齙牙珍

Lok80 發表於 2012-11-11 23:43
尋晚聽左大約兩個鐘, 整體黎講都好好, 尤其睇戲方面, 但係聽得耐左之後, 演唱會d歡呼聲有d吉耳......

其 ...

多謝寶貴意見先    

但我想反問吓真實演唱會內歡呼聲係咪會有d吉耳情況呢?  

真心善意交流!  
口爆專家 PowerJan

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

qq1122yq 發表於 2012-11-12 00:09
多謝寶貴意見先   

但我想反問吓真實演唱會內歡呼聲係咪會有d吉耳情況呢?  

唔洗客氣!!
我覺得真實演唱會d歡呼聲+BB聲冇咁刺耳架wor.....
會唔會因為真實演唱會叫個d人同吹BB個d人都離我自己比較遠, 所以冇咁應呢?但Y記就將嗰個情況做到有班人係你身邊叫同吹BB咁.....所以我會覺吉耳......