設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[討論] AV 友人網上購物的不快經歷分享

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我記得無幾耐之前有個前輩主動教我地做版主就算遇到打手都要中肯、持平咁分析。
所以我將自己所知既事實講比大家知,同時亦提醒大家連我都未清楚就唔好亂出黎,
剛才都講過單野件產品可能咁橋有問題,整件事最大無問題係唔應帳呢個 point。

講到有人搞事,其實又真係發現多左、亦有打手出活,更加有私下 pm 會員廣告、兜售貨品,所以先前才出通告講比大家知同遇見相關 pm 要轉發比我地處理!

wil-wil 兄你揚人地d野出尼,左住人地做生意!因住有人走入尼76攪事。
米赫洛域 發表於 2009-6-2 00:08

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

我由聽日開始咩到唔做.......淨係做一樣嘢........嚴打未得版友要求私下 pm 會員廣告、兜售貨品!絕不手軟

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

拖板.....香港.........網上.........口碑取勝......Woofer線........部份線材

JKC710 發表於 2009-6-1 22:23

咪即係拍賣網果個.......
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

嚴打未得版友要求私下 pm 會員廣告、兜售貨品!絕不手軟 X1
Amp: Marantz SR5011

Velodyne SPL-1000 Ultra(Wireworld The Oasis 6, Subwoofer Cable )
QED Qonduit MDH6 Mains Distribution Hub - 6 Way

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

支持及全力衛護 post76 呢個最少商業味既網站!!

我由聽日開始咩到唔做.......淨係做一樣嘢........嚴打未得版友要求私下 pm 會員廣告、兜售貨品!絕不手軟
maner394 發表於 2009-6-2 00:22

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都黎支持 支持

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

黑店四圍都有
新手只能當係交學費
不過都係開名,我們可以提防下
ching 叫你朋友上來大家吹下水

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

咁請問仲繼唔繼續放毒呢!五毒門少咗你唔啱數喎!

進階玩家

有76網友也鼓勵我出來澄清
本人覺得好無奈....一直在各影音網沒有推銷產品, 甚至在AV-forum遵守網規, 不推銷自己的東西, 但這篇的影射, 不是生意上的影響, 而是對人格上的抹黑, 因為十之八九都影射為網上的DDL, 版主的影射, 令事情更黑.
生意手法不誠實, 我相信不會個個都有囗德, 如果生意手法不誠實, 一定係YAHOO 7年內無理由個個咁好人咁留手, 一定去拆穿這真面目...我係GO2HK時亦一個負評都無
爭論一切源自於 WOOFER線的爭論開始..................

我希望wii-wii 版主告訴我, 你所指的那人是否本人? 因真正的故事是怎樣. 亦希望還本人之清白....這是一個影音網必需公正的手法, 不是影射去讓人猜想....希望你先問你的友人, 那人是否我? 因我未接過一個燒拖板和燒DVDP的電話. ?? 其實也好簡單. YAHOO的評價是任何人均可翻查, 你的朋友是何ID? 何時間買? 所有人都可以翻查, 我唔POST LINK了, 各人在賣家的評價的紀綠翻查記錄,何時間買?就 CHECK 倒有沒有你朋友的 ID ?  重要的問題是你不是當事人, 我可以怎回應....年多前也有人賣這牌子的拖板, 也有WOOFER線賣.....我也想知到底今日出了甚麽事情?...我從來無打算在 76網 宣傳, 希望小瑟兄為我作證

如果真的有公義, 版主們應不會柵去我的掂子,因為人格清白尤關...希望其他俾我PM過的, 也出來為我人格作證. 可能提及過的PM內容, 希望有關網友別介意....不誠實的人會說這些話嗎?
在76 介紹自己買左的新玩具, 沒有一個是我要求他們推銷的, 我最近才知有這網站, 亦祗有YAU-DDL這名稱

http://www.av-forums.net/plus/vi ... 3&highlight=yau