設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 里奧

[請教] 購買Plasma TV一問 !!

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

我而家就係用 idtv 做賣點 , 因為之前入左個8仔機頂盒 , 已經比佢地串緊點解同個mtv差咁遠 .. 攪到好似有好野就自己用 , 買埋d 差少少先比佢地咁 ~_~"

屋企人...你買左佢地都唔知係乜機啦
唔知佢同上一代(42py800)比較是否功能一樣...起馬個iDTV已經令屋企人說服
skenstudio 發表於 2009-5-29 12:27
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

呢個我都係睇其他討論區有人建議 , 又有人講唔好一開始就用 "鮮艷" 果個設定 .  

有棵咁既樹!! 我返去要睇睇先!!!!!
747-300 發表於 2009-5-29 12:28

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

plasma同lcd真喺唔同d!
rx79g 發表於 2009-5-29 12:30

冇有錯!!!
^_^超蠅量級影音天地^_^
TH-42PY800H
BDP-103D
MRX-720
RB-51
RC-10
RS-42
RP-140SA
Impact mini

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

屋企人...你買左佢地都唔知係乜機啦
唔知佢同上一代(42py800)比較是否功能一樣...起馬個iDTV已經令屋企人說服
skenstudio 發表於 2009-5-29 12:27

同意, 屋企人最緊要有電視睇

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

冇有錯!!!
747-300 發表於 2009-5-29 12:38

我覺得d色好似實咗(我用850)

銀級玩家

狐滴

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

快d買,買完話知有幾正

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

里奧兄,如果你去信興睇完D真正畫汁,再加埋甘既價錢,重有5年保用,肯定即刻出去買。
可以自己帶blu-ray 去試。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我用緊 PY800 42" , 之前係 PANA SHOP 睇過G10
可能睇 TVB清清關係, 睇唔到有D物分別, 只係見外形 G10 無咁靚
背版一睇跟 PY800差好遠

建議CHING 可去 PANASHOP 將2部機 叫佢地試比你睇

PY800 目前我見同 LCD 最大分別係, 當睇藍天白雲時, 總覺 PY800 有D 陰天感覺
不過如果以長時間睇 電視既話, 就好易感覺到同 LCD 既分別, 對眼會舒服好多

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

我覺得d色好似實咗(我用850)
rx79g 發表於 2009-5-29 12:43

我之前用19吋雜牌LCD TV仔,換咗py800.真係一個天一個地!!
py800 D色都好似實咗! 唔知換咗團購銀線會點呢?? 我怕我唔識分別!
^_^超蠅量級影音天地^_^
TH-42PY800H
BDP-103D
MRX-720
RB-51
RC-10
RS-42
RP-140SA
Impact mini

銀級玩家

咁睇黎要去 pana shop 走一轉先(等我帶定隻"皇家賭場&黑夜之神去試試先) , 外型上我都覺py800靚仔d , 部G10有D似東芝TV款 , 同埋留意到佢內框位有個黑框有少少怪 . 不過佢有 5年保又係幾吸引 .......