設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wah

[顯示器] 強國買電視

高級玩家

kitempire 發表於 2012-10-9 17:07
遲左睇添, 上個禮拜二已經去左強國入手sharp 60L840A.. ...
感覺爽到不得了...
感謝強國!!  (剩係 ...

師兄強國邊間铺頭入手,現場睇機,驗機一次過攪掂。call中港車幾錢,請指點迷律,唔該曬

見習玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔好咁講, 大家分享下, 我個陣都係多得呢度/其他FORUM既師兄指點一二, 其實去強國買電視, 不外乎兩個途徑, 一個係去點蟲蟲, 一個去個國美, 穌寧個D,
其實我個陣鎖定左兩個型號, SHARP 60吋640A 蟲蟲價人仔!!&*), 或者PANSONIC 55吋DT50C蟲蟲價!$&*), 個陣都一心唸住去蟲蟲買, 因為賬面價平過國美穌零好多, 但係十月一日個日我又時間多, 咪出左華強北行下, 等自已死心下, 我首先由華強北最尾既群星廣場向下直掃, 見國美, 穌寧就入去殺價, 好彩全靠前輩話最緊要講價, 點知, 由原本唔ON個LIST 既840A 都平一大截, 第一間國美佢開!$%)), 跟住我攞左電話, 向對面間穌寧殺, 佢又係開我!$%)), 我扮哂野叫佢唔好開我高價, 佢再話!$))), 如果是一路殺, 一路殺, 殺到第四、五間, 底價!#^))+$))能源補貼, 即係實價!#@)), 比蟲蟲價仲要平成千幾蚊, 所以得我老板同意之後就即俾錢, 三日後送貨, 送去佢間鋪頭等, 之後上去現場通電測試, 零光零死, 開心滿意地CALL埋架中港車&))人仔, 就回家去
師兄如果想買, 就真係盡早上去, 因為其實之前我間唔中番大陸都有睇開840A個價, 之前個D 日子我真係殺到牙血都出埋都只係去到!&))), 今次點解會平一截因為十一黃金週, 所以師兄有心買就趁十一小小既餘輝, 盡快上去落訂買, 如果唔係回番正常價就無咁抵, (不過都抵過香港買好Q 多)

專業玩家

kitempire 發表於 2012-10-9 22:59
唔好咁講, 大家分享下, 我個陣都係多得呢度/其他FORUM既師兄指點一二, 其實去強國買電視, 不外乎兩個途徑,  ...

最怕買了壞了在香港有錢都唔給修理

見習玩家

76-FC 藍寶石勲章

水貨, Sharp 照維修, HK$1,200 , 番唔番強國買, 視乎你點睇你買個隻電視機壞既機會率, 所以打死我都一定唔買泡菜牌, 我對sharp有信心, 日本原裝panel, 只係大陸組裝和馬拉組裝既分別, 香港折實價要HK28,000, 我而家對番港約17,000,  萬一蚊買二年保養, 我無錢買

見習玩家

76-FC 藍寶石勲章

不過當然, 家家有求, 番大陸買番好多, 同埋有time cost, 香港俾完錢就坐係屋企等買, 兩者完全唔同, 不過勝在我星期六日time cost等於零(因為搵唔到兼職) , 而我係深圳只係搭2蚊雞巴士, 所以呢D成本對我來講係有限數

高級玩家

kitempire 發表於 2012-10-9 22:59
唔好咁講, 大家分享下, 我個陣都係多得呢度/其他FORUM既師兄指點一二, 其實去強國買電視, 不外乎兩個途徑,  ...

唔該曬,師兄,有冇中港七人車tel.電視需要機頂盒嗎?

見習玩家

76-FC 藍寶石勲章

840A 唔洗機頂盒, 全收香港頻, 不過唔係所有機都係, 你買既時候要confirm係唔係"數字電視一體機"或者問佢接唔接到地面數字頻道, 如果佢話係就可以, 電話我PM 你吧, 怕俾人誤會我係5毫打手

見習玩家

76-FC 藍寶石勲章

BOOK 既時候記得講定用來車幾多吋既電視, 等個司機有定心理準備拆"等"

高級玩家

kitempire 發表於 2012-10-10 00:10
BOOK 既時候記得講定用來車幾多吋既電視, 等個司機有定心理準備拆"等"

thx

星級玩家

wah兄, 你想買Panasonic邊個型号? 我完本想一路向西買Panasonic 55", 不過R33個邊有師兄話港行ST50都係賣$13,600包兩副新款既Panasonic 3D眼鏡, LG 3D Blue-Ray機。好似都OK喎, 心大心細中