設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] 《Metal Gear Solid V: The Phantom Pain》

星級玩家

gashapon 發表於 2015-3-4 14:25
信住先....9成delay...

不過我都一定會買~~

我相信今次delay機會唔大!只怕中文版唔係同步!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

wetsnake 發表於 2015-3-4 17:43
我相信今次delay機會唔大!只怕中文版唔係同步!

我覺得英文版夠玩了, 如果玩呢d game聽佢講日文(甚至是中文) 會有點怪....
睇咩game啦, 不過metal gear我就寧願英文版面多d. 中文我可能會睇唔慣~ XD

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

前集個save可唔可以過落去新game用?{:9_404:}

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

gashapon 發表於 2015-3-4 17:54
我覺得英文版夠玩了, 如果玩呢d game聽佢講日文(甚至是中文) 會有點怪....
睇咩game啦, 不過metal gear我 ...

行版以往係分日文版同英文版。如果佢到時出哂"中日文版"及"中英文版"就唔洗煩。

不過相信好多由第一代接觸的人都聽慣大塚明夫配音的蛇叔。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

亞洲9月2號~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
DVD迷 + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

METAL GEAR SOLID THE PHANTOM PAIN
原創設計款式的PlayStation®4正式決定發售!
PS4_MGSV_1 (1).jpg
【香港‧2015年3月4日】Sony Computer Entertainment Japan Asia(SCEJA)本日宣佈,將針對亞洲地區推出與Konami Digital Entertainment合作實現的特別設計款式「PlayStation®4」(PS4™)主機與DUALSHOCK®4 無線控制器,並與PS4™專用遊戲『METAL GEAR SOLID Ⅴ : THE PHANTOMPAIN』搭配推出特別限定套組。

『METAL GEAR SOLID Ⅴ : THE PHANTOMPAIN』是自1987年起發售首部作品的『METAL GEAR』系列之最新作。本作將由前述首部作品『METAL GEAR』中以最終敵人身份登場的「BIGBOSS(Naked Snake)」為主角,描寫系列最大的謎題:「為什麼英雄(BIGBOSS)會走上邪惡之路?」本作不僅具備系列最大規模的遊戲舞台,同時也採用了時間流逝與天候變化的開放式世界概念,進化成沒有既定攻略方式的「擬真潛入模擬器」,實現匿蹤潛行遊戲的理想形態。

本套裝組同捆的PS4™主機,不但配色方面以主角Snake安裝於左腕的紅色義肢「生化手臂(Bionic Arm)」為設計主題,並鉅細靡遺地細膩重現義肢連結機構的金色線條等細節,打造出充滿厚重感的設計風格。而玩家握在手上的DUALSHOCK®4 無線控制器,則將以Snake右手所持的手槍為形象配色,並點綴以Snake麾下部隊的隊徽。
關於本產品的正式品名、發售日、建議售價與同捆遊戲版本等詳細產品資訊,將於日後擇期另行公佈。
SCEJA今後亦將提供更多唯有在PS4™才能享受到的娛樂體驗,致力於促進PS4™平台的進一步普及與擴大。

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

部機幾靚,唔知條邊係咪真係金色的呢?

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

好少見到中文用「全世界」發售嘅字眼,那我希望下次有半世界或異世界發售...^^

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-3-4 20:29
行版以往係分日文版同英文版。如果佢到時出哂"中日文版"及"中英文版"就唔洗煩。

不過相信好多由第一代接 ...

我由細到大都無ps, sega, xbox果d機, 咁大個人只得過一部灰機, 記得當時好似$600左右 (紅白機好似$450),  所以基本上無玩過MGS系列, 第一次正式玩已經是PSP 果個portable ops了(英文版), 之後Ground zero見有PC版先有得玩, 如果唔係又係得過睇字...
因為我最緊要明game講乜, 所以我會選英文版多d. 而且"鬼佬"講日文好似好怪咁, 哈哈~~

可能自小就慣了無得在電視上打機, 依家大個o左叫做afford得起時都無咁o既衝動買部機返黎打~ 用返PC順便打埋機~

黃金玩家

gashapon 發表於 2015-3-5 00:17
我由細到大都無ps, sega, xbox果d機, 咁大個人只得過一部灰機, 記得當時好似$600左右 (紅白機好似$450),  ...

哈,PSP...咁其實我機齡同你差唔多。

真心我又唔介意西人角色日本人配音,因為質素都好高,但我介意睇唔明。所以我都係買英文的多。