設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[主題新聞] 有關近日帖子"反RIP完放闗注小組"之官方公布

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

lamtsai 兄:由於我過激言詞向你至歉
agic 發表於 2012-7-17 12:11

大家成年人,大丈夫,傾完就算,吾放心上,播下歌仔,繼續跳舞,談天説地,一樂也啦!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ykluk + 10

查看全部評分

銀級玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

仲有一個方法, 網上好似itune store同amazon咁都有幾廿秒試聽, 聽咗先買囉~~!!  
個人睇法, 一 ...
ykluk 發表於 2012-7-17 11:43

鬼佬野我好多時都係去Amazon試聽,港產就靠 76 ching 報料喇!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

鬼佬野我好多時都係去Amazon試聽,港產就靠 76 ching 報料喇!
bbq2005 發表於 2012-7-17 14:39

其實小弟覺得軟件嘢同硬件嘢最好都係嗰句:"耳聽為實", 有時淨睇又係難知道自己係咪鍾意, 去hmx, cd wxxxhouse等等試聽又得, 喺電台聽下都得, 甚至小弟試過去啲ching屋企聽或者借返嚟聽, 啱聽就自己入手買返隻~~!!
之前隻曲婉婷, robynn & kendy, 或者尋日入手既kimberly, 都係咁樣聽過就急急入手~~!!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

多謝大王及一眾師兄在百忙中都要處理這件事

本來打了一大段野,想SEND果陣按錯掣,咩都無晒

希望大家了解( ...
lamtsai 發表於 2012-7-17 12:08

lamt兄, 今次事件可能我地係反應慢左小小, 攪左一日先出作處理, 如果早d處理可能就會小好多帶有攻擊既言論出現, 但呢點係小瑟估計唔到的.

冇錯, 侵權會另到業界面臨死亡, 所以我地網站可以做既就係多多鼓勵購買正版, 而其他既野就要靠業內人士諗計呢~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我個人就覺得, 好碟一定要支持, 唔係計什麼, 老實講真係以支持音樂人既付出為首要的, 當然靚聲埋就更加 very good la~~~~~

我仲搵緊全新物一版學友仔有個人, 邊個見到又唔炒到痴線既請通知我~~
thx!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lamt兄, 今次事件可能我地係反應慢左小小, 攪左一日先出作處理, 如果早d處理可能就會小好多帶有攻擊既言論 ...
小瑟 發表於 2012-7-17 16:02

其實唔關你地快定慢事,何必吓吓要攬上身呢
始終POST76係一個開放(至少我這麼認為)的討論區,既然係討論,就有可能有唔同意見(就算唔係相反,都可能在細節上有唔一致地方),可能我係多事(因為事不關己,亦唔會影響到我),後來演變成這麼攻擊性,我都莫名其妙

不過既然事件已經告一段落,就別再介懷了

不過題外話一句,二手區真係最好加番D溫馨提示,提醒放售者最好(都無得強制)先確保已經刪除有關之備份先至好出售2手CD/DVD/BD

5萬

總版管

POST76絕對係以開放自由的討論為原則, 而尊重為首要, 只係係良性討論, 咩都歡迎的!!!

謝謝你既意見, 我地會商議好再作修改的!!

Post76玩樂網.

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實果日出...果晚放...好多野...心照啦!!!
打句...睇/聽左一次唔岩心水...咪得咯....
何必要講明"RIP完放"...自己捉蟲入自己屎忽都有既......
其實係咪講緊呢樣野?!

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
sunboy + 10 講得好!
小瑟 + 10

查看全部評分

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

根本買2手CD的買家已經是對歌手和唱片公司的收入一點幫助也沒有,若要支持歌手和唱片公司,便應買一手碟,但這樣會做會很冇癮呀。
CD: CEC TL51X
DAC: CEC DX71MKII
AV合拼: Onkyo 808
合拼: Electro ECI 5
前置: ProAc TA
中置: ProAc SC
後置: KEF蛋仔
十仔: SPL 1000 utra

5萬

總版管

其實果日出...果晚放...好多野...心照啦!!!
打句...睇/聽左一次唔岩心水...咪得咯....
何必要講明"RIP完放" ...
kalok6 發表於 2012-7-17 17:42

洛哥仔, 就係咁勒, 其實之件事就係咁紅黑之麻~~~

Post76玩樂網.